Шефове на клиники и отделения в „Пирогов“ няма да подават оставки

Публикувано преди 3 месеца  |  Здраве

Ръководителите на клиники и отделения в „Пирогов“ се отказаха от намерението си да подават оставки, но изразиха готовност за стачни действия, ако „ситуацията не се нормализира“, разкри БНР.

Това става ясно от публикувана позиция на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи след заседание, проведено тази сутрин.

Заявката за оставки дойде след протестни действия, организирани от майката на починалата в „Пирогов“ Даная Кулева.

Ани Стоянова настоява за оставката на директора д-р Валентин Димитров, докато бъдат изяснени обстоятелствата около смъртта на момичето.

Позицията на медиците, че ще напуснат колективно от 1 февруари, дойде след протести, организирани от майката на 15-годишната Даная Кулева, починала в лечебното заведение през май миналата година. Ани Стоянова настоява за оставката на директора на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров, докато бъдат изяснени обстоятелствата около смъртта на момичето.

По случая тече трета проверка, назначена от здравния министър. Междувременно Софийският градски съд върна жалбата на директора на „Пирогов“ срещу освобождаването му от поста, предприето от министър Христо Хинков преди два месеца. Д-р Димитров може да обжалва това връщане.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 1 февруари 2024

Следете ни в Google News Showcase



Още от Светът на здравето