Ученици от основното училище в Бояново се включиха в инициатива за почистване на селото (+снимки)

Публикувано преди 1 седмица  |  Образование

Учениците от групата за Целодневна организация на учебния ден при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“-с. Бояново се включиха в инициативата на община Елхово, Денят на Земята- 22 април и предстоящите Великденски и майски празници. Възпитаниците на основното училище почистваха около двора на училището, централната част на с. Бояново, както и около детската площадка, където най-често прекарват свободното си време. Те приеха тази своя задача с огромно желание и ентусиазъм, почувстваха се полезни и щастливи от това, че ще участват в превръщането на родното им място в едно по-красиво кътче както за тях, така и за всички техни близки.

Инициативата беше съвместна със служители от кметството на селото, като те съдействаха и за осигуряването на  санитарно-хигиенните материали, както и за извозването на събраните отпадъци.

Учениците се придържат към правилото, че почистването на населените места не е еднократна дейност, а ежедневна и непрекъсната работа на гражданите, за да бъде земята ни чиста, подредена и красива!

Учители и ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“-с. Бояново, пожелават на жителите и гостите на селото предстоящите Великденски празници да бъдат изпълнени със здраве, благополучие и пъстрота!


Статията е публикувана на 24 април 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА