Седемкратен световен шампион: Украйна има проблем на фронта – няма войници

Публикувано преди 1 седмица  |  Спортни
Седемкратен световен шампион: Украйна има проблем на фронта – няма войници

Седемкратният световен шампион по плуване Олег Лисогор разкри, че Украйна има сериозен проблем на фронта и това в голяма степен няма нищо общо с липсата на оръжия и чуждестранна помощ.

Лично спортистът е бил върнат от военния наборен център, където се явил с желание да се включи във войната. По време на състезателната си кариера 45-годишният Лисогор се състезава за ЦСКА (Киев) и има военно звание майор.

„Отидох, за да се запиша доброволец и да защитавам родината си. Там обаче ме върнаха с думите: „Господин майор, приберете се у дома. Там сигурно имате по-важни дела“. Работата е там, че нямаше как да ме разжалват в редник и да ме пратят на фронта, а офицери има прекалено много. Това е големият проблем. Както винаги – няма войници, а командирите са прекалено много. Това нещо трябва да се промени, иначе няма шанс за успех“, заяви Лисогор.

След отказа да бъде изпратен на фронта бившият плувец се заел с доброволческа работа и да доставя провизии за Украйна от чужбина. Олег Лисогор призна, че след това му се е появил здравословен проблем, който вече му пречи да участва във войната, дори и да има голямо желание.

„Подложих се на операция заради камъни в жлъчката и ми откриха сърдечен проблем. Заради него ме извадиха от военните отчети. Аз обаче продължавам да помагам с каквото е по силите ми“, допълни бившият плувец.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО