Дебора даде своя версия на 2.9 промила, открити в кръвта й след пътен инцидент: Бавно разграждам алкохола

Публикувано преди 1 седмица  |  България
Дебора даде своя версия на 2.9 промила, открити в кръвта й след пътен инцидент: Бавно разграждам алкохола

„Оказва се, че моят организъм бавно разгражда алкохола. Но количеството, което показа и дрегерът, и кръвната проба според мен не е реално“. Това каза в студиото на bTV фолк певицата Дебора, хваната да шофира с 2,9 промила алкохол на 9 април.

Тогава тя се удари в друг автомобил на бул. „Черни връх“ в София. На мястото на инцидента дрегерът отчете близо 3 промила. Кръвната проба потвърди същото количество алкохол в кръвта.

Дебора обясни, че вечерта преди да катастрофира, е имала гости и е пила около 5 чаши вино до късно, спала е около 5-6 часа. Сутринта не се е чувствала замаяна, а изморена.

„От 4 месеца пия лекарства срещу паник атаки и лекарства за епилептични пристъпи, които действат на паник атаките. Вечерта след алкохола пих и доста силно приспивателно, което пия вече четвърти месец. Зная, че не се приема с алкохол, но по инерция го изпих“, обясни фолк певицата.

Тя уточни, че не ударила спрял автомобил, а кола в движение. Твърди, че се е движила с 20 км/ч, а шофьорът пред нея е спрял рязко и не е имала време да реагира. Признава обаче, че може и да се е разсеяла с телефон или с радиото.

„Професията ми е такава, че постоянно пътувам, постоянно шофирам, никога не съм си позволявала да се кача пияна зад волана, да застрашавам нечий човешки живот, камо ли на дете. Аз също съм родител, имам 5-годишен син“, каза още Дебора в своя защита.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 години и „глоба“ от 200 до 1000 лв.

Колата на 33-годишната фолк певица е отнета.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО