Гласът на Кремъл: Тези далекобойни ракети няма да променят с нищо изхода от войната за Киев

Публикувано преди 1 седмица  |  Света
Гласът на Кремъл: Тези далекобойни ракети няма да променят с нищо изхода от войната за Киев

Кремъл заяви, че доставките на американски ракетни системи АТАКМС с увеличен обсег за Киев няма да променят изхода от войната, а ще създадат повече проблеми за самата Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

През последните седмици САЩ тайно са доставили ракети с увеличен обсег на Украйна, която досега ги е използвала два пъти, заяви вчера американски официален представител. Ракетите са използвани за първи път на 17 април срещу руско летище в Крим, което се намира на около 165 км от украинската фронтова линия, уточни той.

„САЩ са пряко въвлечени в този конфликт. Те следват пътя на увеличаване на оперативния обсег на оръжейните системи, които доставят“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти. „Това няма да промени фундаментално резултата от специалната военна операция. Ние ще постигнем целта си. Но това ще доведе до повече проблеми за самата Украйна“, добави той.

Въпросът дали да се изпратят ракетни системи (АТАКМС) с обсег до 300 км беше предмет на дебати в администрацията на американския президент Джо Байдън в продължение на месеци, припомня Ройтерс.

АТАКМС със среден обсег на действие бяха доставени през септември миналата година, отбелязва агенцията.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО