С различни изяви и инициативи учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово отбелязаха месеца, посветен на книгата

Публикувано преди 1 седмица  |  Образование

С различни изяви и инициативи учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Елхово отбелязаха месеца, посветен на книгата.

Проектът „Четящата класна стая”, насочен към насърчаване на четенето сред децата, бе проведен с ученици от втори и четвърти клас. Те се срещнаха с магията на българските народни приказки. Потопиха се в извора на мъдростта, в добрите и вълнуващи истории, които завладяха детските сърца.

Развълнувани и вдъхновени третокласниците застанаха пред малките първолачета. С нескрит артистизъм разкриха любимата си книжка. Прочетоха изразително пред първокласниците приказки за животни и за доброто по повод Световния ден на книгата.

Четвъртокласници бяха гости на най-малките в училище-децата от подготвителната група. Прочетоха им интересни приказки и забавни стихчета, които малчуганите изслушаха с интерес.

В Деня на книгата и авторското право 23 април, първокласниците посетиха училищната библиотека, където разгледаха красиви детски книги. Библиотекарят г-жа Ханджиева разказа на малките ученици за значението на този ден и защо се отбелязва в целия свят. Запозна децата с Молбата на книгата и я подари на всички, украсена с приказни герои. Показа им красиво илюстрирани детски енциклопедии. Децата останаха очаровани от видяното. Запозна ги с правилата за ползване на библиотеката.

В инициативата „С книга в ръка” по-големите ученици споделиха своята съпричастност към празника.

„Книгите са уникално портативна магия” – Стивън Кинг


Статията е публикувана на 25 април 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА