Николай Денков: В крайна сметка Борисов си избра Пеевски пред Габриел. Защо?

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Николай Денков: В крайна сметка Борисов си избра Пеевски пред Габриел. Защо?

„Истинският проблем е в нашата правосъдна система, защото по европейската той е доказано корумпиран, както и Владислав Горанов, който стои на първия ред, все едно са най-уважаваните хора там, вместо нашата правосъдна система да се запита, дали не трябва да бъдат осъдени. Това е абсолютно безобразие. Когато започнахме разговорите с ГЕРБ-СДС, въобще не се очакваше Пеевски да се набута, а и все още не беше съпредседател на ДПС“.

Това заяви в студиото на телевизия „Евроком“ бившият премиер Николай Денков. Той допълни, че Пеевски, който представлява партия с проевропейски амбиции, дори не може да отиде в Брюксел.

„В момента се опитват да ни накарат да свикнем с абсурдите. Пеевски много си повярва, че е всесилен и започна да дава акъл на всички, но сбърка в едно нещо – че се появи отпред в политиката. Друго е да си в задкулисието, където беше доскоро и да си владееш правосъдната система, порокуратура и служби, а в политиката трябва да увличаш хора след себе си. Кой се увлича след него?“, попита реторично Денков.

„ГЕРБ имаше да подкрепи Мария Габриел и това беше европейското развитие. Аз се надявах и очаквах това да се случи. Но очевидно Пеевски подаде команда и каза на Бойко „тази не е от нашите“. Тази реплика съм чувал от Пеевски. В крайна сметка Борисов си избра Пеевски пред Габриел. Защо? Питайте него“, коментира бившият премиер.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 26 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО