Елхово отбелязва Лазаровден (+снимки)

Публикувано преди 2 седмици  |  Общество

Както традицията повелява, всяка година пред църквата „Св. Димитър Солунски“, Елхово чества Лазаровден.

Изпълнен с много песни, наричания и благословии, в празника се включиха лазарските групи от ДГ „Надежда“, ДГ „Невен“, Вокална група „Чучулига“ при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, ТС „Пумпалчета“ към НЧ „Развитие – 1893“ и четвърта танцова група от ДЮТС „Яница“ при ОДК Елхово.

На светлия християнски празник, облечени с традиционни народни носии, пролетни венци на главите и кошнички с цветя, най-малките елховски лазарки създадоха истинско настроение за всички присъстващи. „Да има здраве в изобилие!“; „Да са пълни кесиите!“; „Да са плодородни нивите!“; „Да е спорна годината!“; „Да се множат добрините!“, са само част от лазарските наричания, които бяха изречени днес.

С тематични песни и танци, почитайки народните традиции и обичаи, децата зарадваха своите родители, близки и гости на града.

В празничната събота,  пъстри сергии с боядисани и нетрадиционно декорирани великденски яйца, типични великденски сувенири и всичко, което може да предаде допълнително обаяние на най – светлия християнски празник, беше изложено на традиционния Великденски базар на централната улица в града.

Весели Великденски празници! Нека Христовото Възкресение донесе обич, светлина и топлина във всеки дом!


Статията е публикувана на 27 април 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА