Награди за деца от Елхово от Национален фолклорен ученически фестивал „Родило се, преродило“ (+снимки)

Публикувано преди 2 седмици  |  Общество

На 27 април в град Ямбол се проведе Националният фолклорен ученически фестивал „Родило се, преродило“, организиран от Народно читалище „Зора-1945“ с подкрепата на Община Ямбол. Събитието събра талантливи изпълнители от различни краища на страната с цел популяризиране на българския обреден, песенен, инструментален и танцов фолклор и насърчаване на младите хора да ценят и продължават българските традиции.

В конкурсната надпревара Елхово бе представлявано с индивидуалните изпълнения на Катрин Калканджиева, Александра Атанасова и Дея-Мария Стоева.

Катрин Калканджиева – възпитаничка на Вокално студио „Вдъхновение“, към Народно читалище „Развитие – 1893“ с ръководител Елена Иванова бе отличена с трето място за своето изпълнение, а Дея-Мария Стоева от ЦПЛР-ОДК-Елхово също се представи отлично и бе удостоена с втора награда.

Фестивалът „Родило се, преродило“ се утвърди като значима платформа за изява на младите таланти в областта на фолклора и се очаква с интерес от много участници и почитатели на българската културна наследственост. Събитието успешно допринася за обогатяването на културния календар на Ямбол и за повишаване на интереса към традиционните изкуства сред младото поколение.


Статията е публикувана на 29 април 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА