БСП гради ляво-патриотичен блок за изборите 2 в 1

Публикувано преди 2 седмици  |  България
БСП гради ляво-патриотичен блок за изборите 2 в 1

БСП продължава срещите си с партии, представители на неправителствения сектор, патриотични организации и граждански структури. Целта – сформирането на общ ляво-патриотичен блок за явяване на предстоящите избори.

На срещата бяха поканени и представители на синдикатите.

„Може да сме сгрешили, но имаме самочувствието, че само ние можем да сме алтернатива на това, което се случва”. Това заяви пред „Нова телевизия“ председателят на БСП Корнелия Нинова на среща с леви и патриотични организации в парламента. Тя подчерта, че столетницата има нужда от останалите ляво ориентирани формации.

Според Нинова България е в процес на технологична революция, която поставя въпроса за пазара на труда. „Имаме нужда от реиндустриализация и от производство, балансът не трябва да се нарушава”, категорична е тя.

Лидерът на БСП подчерта, че на левите и патриотични сили се пада отговорността да се борят срещу предизвикателствата. „БСП няма идеята, че е безгрешна. Нямаме самочувствие за единственост, но имаме самочувствие за нещо друго – че останахме единствените, които не се прегънаха, продадоха на това, което е завладяло държавата”, заяви Нинова.

„Ние поканихме и Сергей Станишев, и всички бивши, които са напуснали партията, да се върнат. Те не искат, изборът е техен”, каза още Корнелия Нинова. По думите ѝ именно Станишев е изгонил Татяна Дончева, Георги Първанов и Румен Петков.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 1 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО