Видео и снимки: За успешното председателство на Съвета на ЕС

Публикувано преди 7 години  |  Видео, Общество, Снимки

В изпълнение на комуникационната стратегия на страната ни във връзка с предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС по инициатива на Областна администрация Ямбол в село Кирилово се проведе среща с основен акцент „Десет години България в Европейския съюз и Българско председателство на Съвета на ЕС“.

На срещата присъства г-н Димитър Иванов – областен управител на област Ямбол, Волен Дичев, заместник областен управител, Петър Върбанов – кмет на село Кирилово и Кирил Киров – общински съветник в ОбС-Елхово.

Да чуят повече за Европейския съюз и за мястото на България, и на региона ни в него, за десет годишното ни членство в ЕС, за предстоящото Българско председателство на една от основополагащите институции в този съюз – Съвета на Европейския съюз, както и да представят своята гледна точка към темата, се събраха жители и гости на село Кирилово. Срещата имаше и съпътстващо културно събитие, в което дейно участие взеха състави и изпълнители от Читалище Развитие – Елхово.

Целта на всички събития е, широката общественост да бъде информирана за ползите на  България от членството в ЕС, да се провокира интереса на гражданите от различните населени места към темите, свързани с Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г., както и да се изградят механизми за ефективно партньорство на институции, организации и граждани за постигането на общонационални цели.


Статията е публикувана на 20 октомври 2017

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА