ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

42 механизиран батальон отваря вратите си в Ямбол по случай празника на формированието – 19 април

Публикувано преди 2 седмици  |  Общество

Утре, 19.04.2024г., от 10.00 часа, 42 механизиран батальон – Ямбол отваря вратите си за обществеността по случай празника на формированието – 19 април.

По случай бойния си празник, в района на формированието, организаторите подготвиха поредната си среща с жители и гости на Ямбол и петте общини от областта. В рамките на организирания Ден на отворени врати приятелите на батальона ще могат да присъстват на тържественото приемане на строя, да наблюдават статичен и динамичен показ, да се запознаят с основни правила за стрелба с автомат „Калашников”, с правилата за поставяне на противогаз, с действия за оказване на първа медицинска помощ, както и с основни образци въоръжение и техника на военното формирование.

Специално за средношколци и гимназисти са предвидени надпревари за нормативи по дисциплини и по задания, с предвидени символични награди за най-добрите. Ще се проведе и традиционния турнир по футбол на малки вратички между формированията от гарнизон Ямбол.

Емблематичната войнишка боб чорба, приготвена на развърната полева кухня, ще може да дегустира всеки желаещ да сподели празника с военнослужещите, а атмосферата на априлската проява от календара на формированието ще се допълва от военни маршове и емблематични песни за армията ни и нейните бойни успехи.

На събитието ще присъстват кметът на Община Елхово Петър Гендов и зам. кметът Господин Брайков.


Статията е публикувана на 18 април 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА