Жълт код за силен вятър е обявен за област Ямбол

Публикувано преди 2 седмици  |  Общество

За целия ден, очаква се времето в почти всички райони на страната да се влоши значително. Ще бъде влажно и нестабилно, със значителни валежи, гръмотевични бури и възможни градушки. Силният вятър може да затрудни движението и да предизвика нарушения в електрозахранването.

област Ямбол е сред тези, които се оказват под влиянието на жълтия предупредителен код за силен вятър, както посочва метеорологичната карта на страната на Националния институт по метеорология и хидрология . Във всички населени места в региона се очаква вятърът да достигне скорости между 50 и 70 км/ч, с пориви, достигащи до 90 км/ч. Тези условия могат да донесат значителни затруднения във всякакъв вид дейности, особено в открито пространство и на пътя. Освен това, се предвижда и понижение на температурите. Очакваните сутрешни са около 15 градуса, а през деня-до 27 градуса. В района на Елхово през деня не се очакват валежи, но след 20:00 часа и през нощта срещу четвъртък се очаква да превали.

В четвъртък прогнозата е за облачно и студено време. Сутринта се очакват температурни стойности около 12 градуса, а през деня градусите няма да надвишат 19. В петък утрото ще е студено с температури от около 8 градуса. През деня се очаква покачване до 17.


Статията е публикувана на 17 април 2024

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА