В област Ямбол се е повишил интересът към ваксинация с бустерни дози

В област Ямбол се отчита повишен интерес към поставяне на бустерни дози от ваксините срещу COVID-19. През последната седмица са направени над 300 реимунизации, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция … прочети още »

До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател

Нови по-високи данъчни облекчения ще могат да ползват родителите на деца и деца с увреждания. Данъчната отстъпка е значително по-висока и ще се прилага еднократно само за доходите от 2021 … прочети още »

Днес е Световният ден за борба със СПИН

За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази година той е под надслов „Да премахнем неравенството. Да спрем СПИН“. Това съобщават от … прочети още »

В Одрин отбелязаха 1 милион туристи за алъш-вериш от България само за тази година

Колкото повече олеква турската лира спрямо българския лев, толкова повече туристи от България идват на пазар в Одрин. От 1 януари до 27 ноември за алъш-вериш от България в Одрин … прочети още »

Консултативни срещи за ключови ръководни кадри от петте общински организации на БЧК – Ямбол

От края на м. ноември 2021г., Ямболската червенокръстка организация провежда поредица от обучения и консултативни срещи за ключови ръководни кадри от петте общински организации на БЧК – Ямбол. Основната цел … прочети още »

Имен ден празнуват Андрей, Андриян, Андрея, Андреа

Православната църква почита днес паметта на Св. Апостол Андрей Първозвани. Светецът се нарича се първозван, защото пръв от 12-те апостоли е повикан и тръгнал след Исус Христос и заедно с … прочети още »

Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурс за ветеринарен лекар

Със заповед на министъра на вътрешните работи Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурс за длъжност старши експерт (Ветеринарен лекар) в сектор  „Управление на собствеността“ към Регионална дирекция „Гранична … прочети още »

Ремонтни дейности по водопроводната мрежа спират водоподаването за кратко в част от Елхово

Община Елхово уведомява всички жители на града, че във връзка с извършването на строително – ремонтни дейности по  част от водопроводната мрежа в гр.Елхово на 30.11.2021г. (вторник) във времето от  … прочети още »

Снимки: Вандали надраскаха със спрей площада в Елхово

Оказва се, че за вандализма няма почивен ден. Разтревожени жители на град Елхово сигнализираха в социалните мрежи за дръзка вандалска проява. Те открили, изрисуван със спрей площада в град Елхово. … прочети още »

Две пощенски кутии на Дядо Коледа очакват детските писма на децата от Община Елхово

Един от най-чаканите и любими празници за малки и големи е Коледа с аромат на канелени сладки и много светлини. Тя е пред прага на дома ни, готова да внесе … прочети още »

Благотворителна инициатива „Бяла Коледа” в читалището в Елхово

С наближаването на Коледните и Новогодишни празници, за четвърта поредна година, НЧ „Развитие – 1893“ гр. Елхово обявява началото на благотворителна инициатива за изработване коледна картичка под надслов „Бяла Коледа“. … прочети още »

Започва кампания за набиране на проектни идеи от три области у нас по програмата за сътрудничество България – Турция 2021-2027

Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва кампания за набиране на проектни идеи, които да се реализират в рамките на Интегрираната териториална стратегия /ИТС/ по Програмата за трансгранично сътрудничество между … прочети още »

Профилактика на предавателя на БНР Бургас в района на Елхово

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни днес за района на град Елхово. Причината за това е редовната годишна профилактика на предавателя на честота 106 MHz. Програмата на общественото … прочети още »