ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ „МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ЕЛХОВО – БОЛЯРОВО“

Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група-Елхово-Болярово“ на основание чл.26 от ЗЮЛНЦ и чл.24, ал.1 от Устава на Сдружението, свиква Общо събрание на Сдружението на 25.05.2021 г. от 16:00 … прочети още »

Членовете и симпатизантите на българо-руско дружество в Елхово отбелязаха 9 май

На 9-ти Май 2021г. в град Елхово, членовете и симпатизантите на „Федерацията за приятелство с народите на Русия и страните от ОНД” и граждани от Елхово и близките населени места, … прочети още »

Девети май – ден на Европа посветен на мира и обединението

След Втората световна война Европа е разрушена не само физически, разрушена е нейната икономика. Политиците, съветвани от икономистите осъзнават, че ако искат просперитет, мир и благоденствие в Европа трябва да … прочети още »

Днес е Томина неделя – последният ден от Светлата седмица

Според Християнската традиция, днес е Томина неделя – последният ден от Светлата седмица – тази след Великден. В този ден се почита паметта на Свети Тома – един от учениците … прочети още »

Стартира първият за тази година курс за обучение на водни спасители

На  29 април 2021г., с приемен изпит стартира първият за тази година курс за обучение на водни спасители в квалификационната степен „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове”, организиран … прочети още »

Гергьовден е – ден на храбростта и празника на Българската армия

За българите Гергьовден е един от най-големите и тържествени народни празници, който поставя началото на лятото и новата стопанска година. Имен ден празнуват Георги, Гергана, Галя, Герчо, Геро, Гюрга, Гето, … прочети още »

Днес и в петък се разкрива „зелен коридор“ в Елхово за всички желаещи да се ваксинират

В кабинета в град Елхово могат да се ваксинират и хора без предварителна регистрация. Освен препарата на AstraZeneca има налични дози и от РНК ваксината на Pfizer/BioNTech. Наличните за “зелен … прочети още »

В сила са нови Общи условия на „Електроразпределение Юг”

Изменените текстове отразяват промените в енергийния сектор през последните години и засилват клиентската ориентираност на процедурите в дружеството В сила са нови Общи условия (ОУ) на „Електроразпределение Юг“ (ЕР Юг, … прочети още »

Православната църква почита днес света великомъченица Ирина

Православната църква почита днес паметта на света великомъченица Ирина. Светицата се родила в езическо семейство в град Магедон, днешна Македония, но тайно приела християнско кръщение. Когато станала пълнолетна, баща й … прочети още »

Преброяването на населението ще бъде от 7 септември до 3 октомври

Преброяването на населението ще се проведе от 7 септември до 3 октомври. Ще има електронно преброяване и такова с преброители, които ще посетят хората на адрес. От 7 до 17 … прочети още »

Снимки: Стотици вярващи посрещнаха заедно Великден в Елхово

По традиция стотици жители и гости на Елхово се събраха пред храм „Св.Димитрий Солунски“ в град Елхово, за да посрещнат един от най-почитаните православни празници у нас – Великден. Близо … прочети още »

Честито Възкресение Христово Елхово!

Днес отбелязваме един от двата най-големи християнски празника. Според народната традицияВеликден символизира възкръсването на природата за нов живот, победата на пролетта над зимата. Смята се, че възкресението на Исус Христос … прочети още »

Православната църква чества Велика събота – последния ден от Страстната седмица

Днес Православната църква чества Велика събота – последния ден от Страстната седмица, предшестващ Великден. На Велика събота отбелязваме погребението на Господ Исус Христос, извършено от Йосиф и Никодим, както и … прочети още »