Предупреждение от първа степен за област Ямбол за интензивни валежи и гръмотевични бури

Днес над източните райони облачността ще остане значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Издадено е предупреждение от втора степен – оранжев код за областите Добрич, Шумен, Варна и … прочети още »

Без маски за работни колективи до 7 души, ако всички са ваксинирани или преболедували

Министърът на здравеопазването издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне изключение от изискването за носене на защитна маска. Това ще става по преценка … прочети още »

Общински детски комплекс Елхово обяви лятна ваканционна програма за деца от община Елхово

Краят на учебната година за учениците от начален и прогимназиален етап практически вече настъпи, но въпреки това ЦПЛР-Общински детски комплекс – Елхово и СНЦ „Училищно настоятелство – Общински детски комплекс“ … прочети още »

На днешния 15 юни отбелязваме Видовден (Вида)

На днешния 15 юни отбелязваме Видовден (Вида). Във фолклора двамата светци Вартоломей и Елисей са представени като братя на Вида. Смята се, че Вида „види” пакостите, които са сторили двамата … прочети още »

Предстои ремонт на пътя от село Окоп до град Елхово

Ремонт на международния път към граничния пункт “Лесово” предстои на територията на Ямболска област. Дейностите трябва да приключат до края на следващата година. Ремонтирани ще бъдат 25 км от пътя … прочети още »

Времето през уикенда: Жълт код и нова порция дъжд

Жълт код за опасно време е в сила за цялата страна за 12 юни събота. Предупредителният код е за опасност от гръмотевици, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/. … прочети още »

КОАЛИЦИЯТА „ГЕРБ – СДС“ ОТКРИ ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ В ЯМБОЛ И ПРИЗОВА ЗА РЕД В ХАОСА!

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 31 МИР Димитър Иванов: И в петте общини на област Ямбол правилният избор е номер 5 По станала вече традиция, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ Ямбол откри … прочети още »

Важно за гражданите, чиито лични документи изтичат през 2021 г.

Заявления за подмяна могат да се подават преди изтичане на срока на валидност Предвид все още големия брой лични карти, чиито срок на валидност изтича през 2021г. и очаквания увеличен … прочети още »

Снимки: Весел и цветен празник за децата на Елхово

След отлагане, дългоочаквания от децата празник се проведе, като започна на централния площад. Кака Ели забавляваше малчуганите, които не се изплашиха от надвисналите облаци и огласиха центъра на града. Празникът … прочети още »

Православната църква почита Възнесение Господне – Спасовден

Българската православна църква почита в четвъртък църковния празник Възнесение Господне, наричан още Спасовден. Той се отбелязва винаги в четвъртък, на 40-ия ден след Възкресение Христово – Великден. Според Новия завет 40 дни след възкресението … прочети още »

Диплом „Лауреат първа степен” и златна статуетка от МФФ „Атлиманска огърлица” – Китен 2021 за ДЮТС „Яница”

От 02 до 06 юни 2021 град Китен бе домакин на 10-то юбилейно издание на МФФ „Атлиманска огърлица” под патронажа на кмета на град Приморско д-р Димитър Германов. Основател и … прочети още »

Международен екип от български и полски археолози започна проучването на компрометираната от иманяри могила край село Маломирово

Международен екип от български и полски археолози започна проучването на компрометираната от иманяри могила край село Маломирово, за която се предполага че е от бронзовата епоха. Директорът на музея в … прочети още »