Отбелязваме Световния ден на хипертонията

На 17 май отбелязваме Световния ден за борба с хипертонията. Сърдечносъдовите заболявания остават водещата причина за смърт в света. Заболеваемостта от артериална хипертония за страните от Европейския съюз е между … прочети още »

Започва тридневен мотосъбор в местността „Бакадкик“ край Ямбол

От днес до неделя в местността „Бакаджик” край Ямбол ще се състои първия за годината национален мотосъбор. Очакват се стотици рокери от над 150 клуба от страната и чужбина, съобщиха … прочети още »

НАП проверява 60 фирми в област Ямбол с големи материални запаси

НАП Ямбол започна проверки в над 60 фирми от региона заради нелогично високи стойности на материалните запаси, посочени в балансите им за  2020 г. Данъчните инспектори проверяват наличностите на стоки … прочети още »

Стартира финансовата подкрепа за работодатели и безработни лица

Агенцията по заетостта стартира от днес прием на заявки от работодатели, които желаят да получат финансова подкрепа при наемането на безработни лица от определени уязвими групи на пазара на труда … прочети още »

На 12-и май отбелязваме Световния ден на медицинската сестра

На 12-и май отбелязваме Световния ден на медицинската сестра. Празникът съществува от 1965 година, учреден от Международния съюз на мед. сестрите. Датата въобще не е избрана случайно – свързана е … прочети още »

БЧК-Ямбол отбеляза 8 май-Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

Ямболската Червенокръстка организация отбеляза 8 май-Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец под мотото „Бъди човечен“. Денят стартира с тържествено поклонение с поднасяне на цветя от доброволци и служители … прочети още »

Преустановява се приемът на заявки по проект „Заетост за теб”

Агенцията по заетостта информира, че поради изпълнение на заложените индикатори и изчерпване на финансовия ресурс по проект „Заетост за теб”, считано от 13.05.2022 г. се преустановява приемът на заявки от работодатели за … прочети още »

Мобилни екипи на ОДМВР- Ямбол ще посетят малки населени места за среща с жители на област Ямбол

През месец май 2022 г. по утвърден график от директора на ОДМВР- Ямбол мобилни екипи, включващи служители от отдел „Охранителна полиция“ и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на … прочети още »

Драматичен театър – Търговище гостува в Елхово със спектакъла „Даскалото е COOL“

На 19 май от 14:00 ч. в зрителна зала Велко Кънев на НЧ „Развитие-1893“ – гр. Елхово, по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и … прочети още »

Областна администрация Ямбол организира конкурс за рисунка по повод Международният ден на детето

По повод 1 юни, Международният ден на детето, Областна администрация Ямбол организира конкурс за рисунка на тема „Моето родно място, най-любимо на света“. Конкурсът е под егидата на областния управител … прочети още »

Приключи Проект „Ученически практики“ в ПГ „Стефан Караджа“ – Елхово (+снимки)

На 9 Май 2022 г. в Етнографско-археологически музей-Елхово приключи Проект „Ученически практики“ по  Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.  На заключителната представителна изява учениците практиканти изнесоха своите първи, … прочети още »

АПИ предупреждават за възможни затруднения при продажбата на е-винетки и маршрутни карти

На 11 май (сряда) от 9 до 17 ч. ще бъдат извършвани дейности по актуализации на електронната система за събиране на пътни такси. Възможни са кратки прекъсвания, които биха могли … прочети още »

9 май – Ден на Европа

Денят на Европа е празник на Европейския съюз, на единството и мира на стария континент. Отбелязва се на датата, когато френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединение … прочети още »