Българската православна църква чества Димитровден

Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага се, че той е бил проконсул на Солун и е загинал мъченически за … прочети още »

Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки

От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на закрито да се подготвят с пунктове за бързи тестове. Контролът се затяга и екипи … прочети още »

„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник

От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна система положителен резултат от направен антигенен тест,  могат да изтеглят своя „зелен сертификат“ … прочети още »

Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата

Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с „БалБок Инженеринг“ АД,  организират кампания за  безвъзмездно  разделно събиране и обезвреждане на опасни … прочети още »

Наградиха участниците в конкурса за рисунка на тема „Моето лято”

В началото на месец септември НЧ „Развитие – 1893” обяви  ученически конкурс за рисунка, на тема „Моето лято”. Творбите трябваше да са с размери 35×50 см, а участниците имаха  свободен … прочети още »

Благотворителен жест вместо цветя за сватбата на младоженци от Елхово зарадва деца от две социални заведения

През последните години все повече млади хора, решили да сключат брак, избират вместо подаръци и цветя за най-щастливия ден в живота им, да направят другиго щастлив. Такъв избор правят и … прочети още »

Удължават срока на сертификата за преболедуване от 6 на 12 месеца

Срокът на сертификата за преболедуване на COVID-19 вероятно ще бъде удължен от 6 на 12 месеца, като удължаването ще важи за рамките само на нашата страна. До края на деня ще … прочети още »

Отчитане на изпълнените дейности и постигнатите резултати по проект „Проектиране и строителство на Пречиствателна станция за отпадъчни води, довеждащ колектор и частична рехабилитация на ВиК мрежата в гр. Елхово”

Днес, от 10:00 ч. се проведе заключителна пресконференция по проект „Проектиране и строителство на Пречиствателна станция за отпадъчни води, довеждащ колектор и частична рехабилитация на ВиК мрежата в гр. Елхово”. … прочети още »

До 31 октомври се подават декларациите за дължими данъци за третото тримесечие на 2021 г.

Предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица, извън тези по трудов договор, и са задължени по закон да удържат данък, подават декларации до 31 октомври за … прочети още »

Публикуваха заповедта за новите COVID мерки

Здравното министерство публикува заповедта за новите противоепидемични мерки, които влизат в сила от четвъртък (21 октомври). Здравният министър Стойчо Кацаров обяви по-рано във вторник на брифинг новите противоепидемични мерки. Мерките … прочети още »

Какво е зелен сертификат и как можем да се сдобием с него

Здравните власти обявиха новите противоепидемични мерки, които се налагат заради влошената пандемична обстановка. За повечето дейности на закрито ще се изисква така нареченият зелен сертификат. Припомняме ви всичко, което трябва … прочети още »

От 21 октомври се въвежда „зелен сертификат“ за дейности на закрито

От 00.00 часа на 21 октомври влиза в сила решението за всички дейности на закрито да се изисква „зелен сертификат“, обяви министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров. „Нараства 14-дневната заболеваемост в … прочети още »

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАР И ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА „МБАЛ-СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ“ ЕООД, ГРАД ЕЛХОВО, 19 ОКТОМВРИ

Скъпи колеги – началници на отделения и лаборатории, лекари, специалисти по здравни грижи и служители, Днес отново е троен празник за нас, работещите в многопрофилната болница за активно лечение „Свети … прочети още »

19 октомври е Денят на българския лекар

На 19 октомври честваме Денят на българския лекар. Датата е свързана със светецът Св. Иван Рилски. Официално празникът се отбелязва от 1996 г. когато Българският лекарски съюз избира за покровител … прочети още »