В 15 области в страната е доказано разпространението на британския вариант на COVID-19

В 15 области в страната е доказано разпространението на британския вариант на COVID-19. Това са областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Смолян, София, … прочети още »

ОБЯВЛЕНИЕ за заемане на 8 (осем) вакантни длъжности МЛАДШИ ЕКСПЕРТ в Главна дирекция „Гранична полиция“ – МВР (РДГП-Елхово)

На основание чл. 10а, ал. 2 от Закона за държавния служител (ЗДСл), чл. 14, ал. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители (НПКПМДС) … прочети още »

МИГ – Елхово – Болярово обявява прием на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 8.6. „Инвестиции в технологии за лесовъдство и в преработката, мобилизирането и търговията на горски продукти“

ОБЯВА  за прием на проектни предложения  за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Стратегията за Водено от общностите местно развитие на  СНЦ „МИГ-Елхово-Болярово” от Програма за развитие на селските райони … прочети още »

Областна администрация ще наеме залата на Спортна зала „Диана“ за изборната нощ

Първа от поредица работни срещи на тема организационно-техническа подготовка на Парламентарните избори на 4 април, се проведе в Областна администрация. Срещата между Областна администрация, ОД МВР Ямбол, РИК за 31 … прочети още »

Предварително попълнените декларации за доходите – от 16 март

Електронната услуга за предварително попълнените данъчни декларации за доходите ще бъде достъпна от 16 март. В нея, освен доходите по трудов договор, хонорари и граждански договори, доходите от наем и … прочети още »

С молебен за здраве и успех ГЕРБ и СДС откриха кампанията си в област Ямбол

По станала вече традиция, в началото на кампанията за парламентарни избори, ГЕРБ и СДС водени от убеждението, че без силата на вярата, няма успех и в обществените дела, бяха в … прочети още »

Месни заговезни е – яде се месо за последно преди Великденския пост

Днес е църковният празник Неделя месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя – осем седмици преди Великден. Празникът получава названието си от традиционната вечеря с месни … прочети още »

АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че в планинските райони е възможно дъждът да преминава в сняг, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на … прочети още »

Днес е голямата Задушница преди Великия пост

Днес е голямата Задушница преди Великия (Великденския) пост, който през тази година започва на 15 март. В съботния ден срещу Неделя месопустна (Месни заговезни) всички българи извършват помен в памет … прочети още »

Сбърканите винетки ще могат да се коригират

Отговорността при неправилно декларирани данни за регистрационния номер на пътното превозно средство, категорията му или периода на валидност на винетната такса е на собственика или на ползвателя. При неправилно декларирани … прочети още »

Как ще гласуваме, ако на 4 април сме под карантина

Централната избирателна комисия взе решение как ще гласуват хората, които към датата на парламентарните избори (4 април) ще бъдат под карантина, съобщи Агенция “Фокус”. Говорителят на ЦИК Димитър Димитров посочи, … прочети още »

От днес може по електронен път да се запазват час и дата за ваксиниране

От днес в 17.00 ч. ще може по електронен път да се запазват час и дата за ваксиниране срещу COVID-19. На сайта his.bg след въвеждане на данни от лична карта и ЕГН, желаещите ще … прочети още »

Снимки: Елхово отбеляза 143 години от Освобождението на България

С тържествено честване, организирано от Община Елхово бе отбелязан 3 март, Националния празник на Република България.  Празникът в град Елхово започна  с тематичен рецитал изпълнен от възпитаниците на литературен клуб … прочети още »

В ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово отбелязаха националния празник на България

Трети март – дата свещена, белязала нашето Освобождение, ден – най-съкровен в календара на българската национална история. В ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово денят преди празника започна с … прочети още »