МОН публикува резултатите от изпитите след VII клас

Близо 70% от седмокласниците разбират това, което четат. Почти 60% от тях разчитат също внушенията на цитат от изучавана литературна творба. Около половината обаче се затрудняват да извличат информация от схематично представени данни … прочети още »

МЗ и Експертният съвет по надзор на имунопрофилактиката препоръчват прилагането на втори бустер иРНК ваксина срещу COVID-19 при лица над 18 г.

Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането на четвърта доза (втори бустер) иРНК ваксина срещу COVID-19 при всички лица на и над 18 … прочети още »

Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци

Завършилите средното си образование през 2022 година ученици от Ямболска област трябва да заплатят здравните си вноски за своя сметка, до започване на работа или на учебната година във висшето … прочети още »

Днес е Еньовден – Денят на лечебните билки

На 24 юни православният свят празнува рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител на Господ Исус Христос, а народният календар тачи всепобеждаващата природа. Из нашите земи рождението на Йоан Кръстител … прочети още »

НЗОК ще заплаща и отпуска помощни средства на хората с увреждания

От първи юли хората с увреждания ще получават помощни средства и медицински изделия от търговци на дребно, сключили договор с НЗОК. Това съобщиха от пресслужбата на НЗОК. От 1 юли … прочети още »

Отбелязваме Световния ден на държавния служител

На днешния 23-и юни отбелязваме Световния ден на държавния служител. Празникът е част от календара на ООН от края на 2002-ра година. Четири години по-късно българското правителство се присъединява към … прочети още »

Отвори врати нов кабинет по кардиология в болницата в Елхово

Нов кабинет по Кардиология в МБАЛ-Свети Иван Рилски ЕООД Елхово отвори врати на втория етаж на сградата на здравното заведение, оборудван със специализирана кардиологична апаратура, която позволява детайлно да бъдат … прочети още »

Пожаро-тактическо учение ще се проведе на 22 юни в землището на село Горска поляна, община Болярово

Тема на учението е: “Ликвидиране на възникнал горски пожар в землището на с. Горска Поляна, общ. Болярово, обл. Ямбол“Тактическото занятие на РДПБЗН – Ямбол и сектор СОД на РДПБЗН – … прочети още »

Tворческият сезон за ДЮТС „Яница” завърши с успех в град Китен (+снимки)

От 15.06.2022 до 19.06.2022г. град Китен бе домакин на единадесетото издание на МФФ „Атлиманска огърлица”. Градът се превърна в голям фестивален център, на сцената на който се изявиха танцови и … прочети още »

Църквата почита паметта на Св. преп. Наум Охридски

На днешния 20 юни църквата почита паметта на Свети преп. Наум Охридски – един от светите Седмочисленици. Другият празник на светеца е 23 декември. Сведенията за живота на Наум преди … прочети още »

Над 60 % от дружествата и едноличните търговци в област Ямбол вече обявиха доходите си пред НАП

Над 60 % от фирмите в област Ямбол, плащащи корпоративен данък, са обявили приходите си пред НАП две седмици преди настъпването на крайния срок. 30 юни е срокът, в който … прочети още »

Aпел към гражданите за опазване на зелените и цветни пространства на града

След редица вандалски прояви Община Елхово се обръща с апел към гражданите за опазване на зелените и цветни пространства на града. Влагат се усилия и средства, за да стане градът … прочети още »

Обществено обсъждане за обединяването на районните съдилища в Елхово и Тополовград

Обединяването на районните съдилища в Елхово и Тополовград ще доведе до влошаване в дейността на правосъдната система в Ямболския съдебен район. Около това становище се обединиха присъстващите на общественото обсъждане … прочети още »