ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”

Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, картички от природни материали, колиета, гривни, кукли, пана. Участниците от 6 до 14 … прочети още »

Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител

Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради вярата си в Христа. По времето на гоненията срещу християните при римския император … прочети още »

Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”

НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на 23 февруари, от 18 часа, в зрителната зала на читалището, за да се … прочети още »

До 31 януари може да се променя вида на осигуряването

До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция за приходите. Самоосигуряващите се лица задължително се осигуряват във фонд „Пенсии“ на държавното … прочети още »

Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от „Сурва 2023“ (+видео и снимки)

Кукерската група при НЧ“Светлина-1926г.“ село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от XXIX Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ 2023. През изминалия уикенд над 10 … прочети още »

Грипната епидемия в област Ямбол няма да се удължава след 31 януари

Грипната епидемия в област Ямбол няма да бъде удължена след 31 януари, тъй като има спад в заболяемостта. Учениците от всички 43 училища в областта се връщат в клас на … прочети още »

Приеха се Правила за предоставяне средства на Сдруженията на собствениците за изготвяне на обследване за енергийна ефективност

На провелото се на 26.01.2023 г. заседание, Общински съвет – Елхово прие Правила за предоставяне средства на Сдруженията на собствениците за изготвяне на обследване за енергийна ефективност. Кандидатите за финансова … прочети още »

Жълт код за валежи в област Ямбол и още 10 области в страната

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издава за утре, 27 януари, предупреждение от първа степен – жълт код, за валежи от дъжд в 11 области в източната половина на … прочети още »

Почитаме Свети Григорий Богослов

Православната църква почита на 25 януари паметта на Св. Григорий Богослов, Назианзин, архиепископ Константинополски. На този ден празнуват всички, които носят имената Григор, Гриша, Григорена. Името означава „който бди“ или … прочети още »

До 30 април 5% отстъпка за данъците в община Елхово

За лицата, предоставящи нощувки в места за настаняване, както и осъществяващи патентна дейност срокът е до 31.01.2023 год. Община Елхово уведомява данъчно задължените лица, че започва кампанията за заплащане на … прочети още »

Грипна епидемия е обявена и в област Ямбол

В област Ямбол грипна епидемия е обявена в периода 25-31 януари, като учебният процес е преустановен в периода 26-31 януари, съобщават от Министерство на здравеопазването. Временните противоепидемични мерки по отношение … прочети още »

Работна среща на общинска администрация с директори на образователни, социални и културни институции

Във връзка с приетия Закон за прилагане на разпоредбите на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. … прочети още »

Канцлерът на Австрия Карл Нехамер пристига на посещение в Елхово

Австрийският канцлер Карл Нехамер пристига на посещение в България по покана на президента Румен Радев. Двамата ще посетят Регионалната дирекция “Гранична полиция” в Елхово. Целта на визитата е Нехамер да … прочети още »

145 години от освобождението на Елхово (+снимки)

Днес, на  мястото, където елховлии са посрещнали кавалерийските дозорни части от 23 Донски казашки полк, предвождани от полковник Николай Яковлевич Бакланов преди 145 години, се състоя тържествено поднасяне на венци. … прочети още »