Нови случаи на африканска чума по дивите свине в Елхово

Цели 142 диви прасета, носители на вируса на Африканска чума по свинете (АЧС), са отчетени са по-малко от 10 дни из цялата страна. Последните три заповеди на Българска агенция по безопасност на храните … прочети още »

МИГ–Елхово–Болярово обявява прием на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“

ОБЯВА за прием на проектни предложения  за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Стратегията за Водено от общностите местно развитие на  СНЦ „МИГ-Елхово-Болярово” от Програма за развитие на селските райони … прочети още »

38 255 български лични документи са издадени от при ОДМВР- Ямбол през 2020 година

През изминалата година в сектор „БДС“ са приети заявления за издаване на 18 329 лични карти и 9 120 паспорти, в сектор „Пътна полиция“ за приети заявления за издаване на … прочети още »

Снимки: Венци в знак на признателност по случай 143 години от освобождаването на Елхово

Тържеството, посветено на паметната дата се състоя на мястото, където елховлии са посрещнали освободителите си преди 143 години. С минута мълчание и свеждане на глава бе почетена паметта на хилядите … прочети още »

Преброяване 2021 ще се състои в периода 7 септември – 3 октомври, промяната се налага заради пандемията от COVID-19

На заседанието си Министерският съвет прие Решение преброяването на населението и жилищния фонд в Република България да започне в 0,00 часа на 7 септември 2021 г. и да приключи в … прочети още »

Снимки: Започна втори етап от възстановяването на ул. “Балабанска” в град Елхово до разклон за село Трънково

Започна втори етап от възстановяването на ул. “Балабанска” от отклоненията за ул. “Ангел Кънчев” и ул. “Яница” (Комплекс “Траките”) до разклон за село Трънково в град Елхово. Участъкът, който ще се … прочети още »

„Информационно обслужване“ създаде електронно медицинско досие на пациентите

Националният системен интегратор „Информационно обслужване“ АД изгради и пусна в експлоатация електронно медицинско досие (ЕМД), като част от Националната здравно-информационна система (НЗИС). Модулът, който съдържа медицинска здравна информация за пациентите, … прочети още »

На 21 януари Елхово ще отбележи 143-та годишнина от освобождението на града от османско робство

На 21 януари (четвъртък) се навършват 143 години от Освобождението на Елхово от турско робство. По традиция от 11:00 часа в знак на признателност ще бъдат поднесени венци пред Паметника … прочети още »

Днес е Атанасовден, св. Атанасий Велики

Православната църква почита днес паметта на Атанасий Велики. На този ден празнуват всички, които носят името Атанас, Атанаска, Начо, Таньо, Тинка. В превод от гръцки “Атанас” означава “безсмъртен”. Над 400 … прочети още »

Жълт код за студено време в цяла България

За днес НИМХ издаде предупреждение от първа степен за студено време за цялата страна. Днес над страната ще има променлива, по-често значителна облачност. Все още на отделни места ще превалява … прочети още »

Антоновден е! Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики

Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики. Празникът е наричан от народа Антоновден. В народния календар Антоновден се празнува за предпазване от болести. На този ден жените не … прочети още »

Река Тунджа при Елхово достигна своя пик в полунощ, от няколко часа бележки спад

Измереното ниво на река Тунджа край Елхово тази сутрин в 9:00 часа бе 359 см. при критични 395 см. Към полунощ Тунджа при Елхово достигна 361 см, но от няколко … прочети още »