Видео: Честит празник, любимо училище – ОУ “Св. Св. Кирил и Методий ” – гр. Елхово

Днес е светъл празник за всички славянски народи- денят, в който почитаме паметта на двамата солунски братя – Свети Кирил и Свети Методий. Величаво е делото, неизбледняващи са образите, вечна … прочети още »

Отлично представяне за Георги Иванов в Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии

На 8 май 2021 г. се проведе Националният кръг на олимпиадата по ИТ, който и тази година се осъществи чрез онлайн връзка. Участниците бяха разпределени по области, а самото състезание … прочети още »

ПГМСС “Ернесто Че Гевара” – с. Бояново ще бъде домакин на национално съвещание с директори на земеделски гимназии от страната

ПГМСС “Ернесто Че Гевара” – с. Бояново ще бъде домакин на национално съвещание с 30 директори на професионални земеделски гимназии от цялата страна. На него ще бъде споделения опит и … прочети още »

„Буквите – извор на знания“ – празничната седмица в ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – гр. Елхово продължава

На 07.05.2021г. продължиха празничните мероприятия, посветени на патронния празник на ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – гр. Елхово. Третокласниците посетиха училищната библиотека, където показаха своята признателност пред делото на Светите … прочети още »

Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици

Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици след завършването на зрелостниците, външното оценяване и матурите ще се проведат в училищата и няма да отпада учебен материал. Това заяви във … прочети още »

Начало на празничните дни по случай патронния празник на ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ –  гр. Елхово

„Редя буквите в редички за радост на всички“ – начало на празничните дни по случай патронния празник на ОУ“Св.св. Кирил и Методий“ –  гр.Елхово Днес, 5.05.2021г,  учениците от ОУ “Св.св. … прочети още »

Снимки: Децата от ДГ “Надежда“, спазиха традицията и боядисаха яйца за Великден

В навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, децата от ДГ“Надежда“, заедно със своите учители и помощник-възпитатели, спазиха традицията и боядисаха яйца за Великден. Червено, с което докоснаха челцето … прочети още »

Цветен, шарен Великден в ОУ ” Св.Св.Кирил и Методий” – гр.Елхово

Наближава най-светлият християнски празник – Великден. Това е денят, в който всички православни християни честват Възкресението на Сина Божи Иисус Христос. Ден, в който Доброто надделява над Злото, Правдата над … прочети още »

Медал и сертификати за математиците от ОУ”Св.св.Кирил и Методий” – гр. Елхово от зимния кръг на международния турнир „Математика без граници”

За пореден път учениците от ОУ “Св.Св.Кирил и Методий” –  гр. Елхово се включиха с желание в зимния кръг на математическото състезание “Математика без граници”, провело се на 05.02.2021 г. … прочети още »

Просветният министър предлага децата от 6 и 11 клас да се върнат в клас от 10 май

Министърът на образованието и науката в оставка Красимир Вълчев предлага от 10 май в училище да се върнат децата от 6 и 11 клас, тъй като са имали най-малко присъствени … прочети още »

Снимки: Пролетно оживление в ДГ „Надежда“

В навечерието сме на светли християнски празници – Лазаровден, Цветница, Великден – те озаряват сърцата и душите на християните по целия свят! Празници, които събират семействата в дома, близки и … прочети още »

Над 200 участника във Великденска работилница организирана от Етнографско-археологически музей-Елхово и ОДК Елхово

При засилен интерес на 20, 21 и 22 април 2021 г. в презентационната зала на експозиция „Археология”  специалистите от музея представиха чрез мултимедийна презентация различни традиционни техники за изписване на … прочети още »

Снимки: Световен ден на книгата в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – Елхово

Идеята на този ден е да се насърчи четенето, защитата на интелектуалната собственост, издателската дейност и авторското право. Един древен мъдрец твърди, че „Най-ценното на този свят е приятелството. Но … прочети още »