Призови отличия на Областен конкурс по приложно и изобразително изкуство

Младите художници от школата по изобразително изкуство към ЦПЛР- Общински детски комплекс – Елхово взеха участие в традиционния областен конкурс „От Коледа до Васильовден“, организиран от ОДК – Ямбол. Над … прочети още »

Учениците от 5-и до 12-и клас ще продължат да учат дистанционно до 31 януари 2021

Учениците от 5-и до 12-и клас ще продължат да учат дистанционно до 31 януари 2021. За тях са разрешени само определени практически дейности, които да се провеждат присъствено, при положение … прочети още »

Деца от Елхово рисуваха на тема “От Коледа до Сурва” (виртуална изложба)

Това са рисунки на младите художници от школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-Общински  детски комплекс и участници в Коледния конкурс „От Коледа до Сурва “. Детските творби ще се експонират … прочети още »

10 дни допълнителен платен отпуск за всички работещи в образователната система, преболедували COVID-19

Учителите ще получават по 15 лева за проведен час за допълнително обучение и компенсиране на липсата на занимания с ученици, които учат несинхронно от разстояние в електронна среда. Това предвижда … прочети още »

Удължават учебната година за част от учениците

МОН удължава учебната година за учениците от началния и основния етап на обучение заради епидемията от коронавирус и триседмичния локдаун с цел да се компенсира учебният материал. Малките ученици от … прочети още »

Снимки: Представителна изява на клуб “Християнство и съвремие” в ПГ “Стефан Караджа” – гр. Елхово

На 20.11.2020 год. в Професионална гимназия “Стефан Караджа” – гр. Елхово се проведе представителна изява на клуб “Християнство и съвремие” с ръководител г-н Станимир Сотиров. Темата на събитието бе твърде … прочети още »

Снимки: Седмица „Анти-тормоз“ в ОУ” Св. св. Кирил и Методий”- гр. Елхово

За поредна година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- гр.Елхово се проведе седмица „Анти-тормоз“. Инициативите стартираха още на 16.11.2020г. /понеделник/ с отбелязване на Международния ден на толерантността. В часовете … прочети още »

Снимки: Ден на Християнското семейство в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Елхово

Семейството е както училище на любовта, така и училище за етика и морал и източник на най-съкровени стойности. В него децата получават любов от своите родители, а тя формира тяхната … прочети още »

Снимки: Ден на християнското семейство в ДГ “Невен” – Елхово

В българския народен календар 21 ноември е отреден като ,,Ден на християнското семейство“. Нашите деди са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най- ценните житейски уроци, … прочети още »

ЦПЛР-Общински детски комплекс гр. Елхово обявява конкурс за рисунка на тема “От Коледа до Сурва”

ЦПЛР-Общински детски комплекс гр. Елхово обявява конкурс за рисунка на тема “От Коледа до Сурва”. Целта на конкурса е да бъде насърчено детското въображение. Право на участие имат всички деца … прочети още »

МОН с три варианта за редуване на присъствено и онлайн обучение до Коледа

Три примерни графика за редуване на присъствено с дистанционно обучение до Коледа е изпратило образователното министерство до училищата. Според тях учениците трябва да прекарат не повече от 10 последователни учебни … прочети още »