29 септември – Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) и Европейска нощ на учените (+снимки)

Тази година ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – гр.Елхово отново се включи в Европейския ден на спорта в училище. Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването … прочети още »

Европейски ден на спорта в училищата (+снимки)

На 29.09.2023 г. на спортната площадка намираща се в двора на ПГ “Стефан Караджа“ гр. Елхово се проведе спортна програма във връзка с Европейския ден на спорта в училищата. Този … прочети още »

На 15 септември ПГ по МСС „Ернесто Че Гевара“ в село Бояново даде начало на учебната 2023/2024 година

Нова учебна година и за ПГ по МСС „Ернесто Че Гевара“ в село Бояново с директор инж. агр. Димчо Жечев. След няколкогодишното COVID вцепенение, училището най-после се оживи смело от … прочети още »

Професионална гимназия „Стефан Караджа“ посрещна своите ученици на празничния 15 септември

По стара вековна традиция на този ден децата на България тръгват на училище. С времето той се е превърнал в празник посветен на вечния стремеж на българина към духовност, наука … прочети още »

Празнува цяла България, празнува и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово

15 септември – най-вълнуващият ден за българското училище. Първият ден от новата учебна година – 2023 – 2024! Денят на ученици, учители, родителите и спомена… Празнува цяла България, празнува и … прочети още »

Учениците от ОУ,,Св. Паисий Хилендарски”, с. Бояново прекрачиха прага на любимото си училище

Днес, 15 септември – първият учебен ден, учениците от ОУ,,Св. Паисий Хилендарски”, с. Бояново си взеха сбогом с лятото и поздравиха своето училище. С широка усмивка то ги посрещна. Сред … прочети още »

Ден първи на новата учебна година в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“

Денят, в който учениците от ПГ „Св. Климент Охридски“  изпратиха  незабравимото доброволно лято, оставяйки след себе си прекрасните изживявания от ваканцията, за които с усмивка ще си спомнят през новата … прочети още »

Пъстър, цветен и вълнуващ първи учебен ден в ДГ „Надежда“

Отново е септември и дворът на ДГ „Надежда“ от зори е огласен от весели гласчета и звънливи песни. Започва новата 2023/2024 учебна година, с пълни групи и педагогически екип, готов … прочети още »

Първи учебен ден – един прекрасен ден и едно прeкрасно начало в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-гр. Елхово

Начало на Новата учебна година – ден, изпълнен с надежди, с трепет, с цветя и усмивки. Начало на напрегнат труд за постигане на успехи в обучението и възпитанието на най-скъпото … прочети още »

Първият учебен ден посрещат и децата от детска градина „Невен“

С огромна радост и вълнение възпитаниците на ДГ „Невен“ прекрачиха прага на любимата детска градина. Днес започва приключението им, в което трябва да превърнем обучението в забавна игра, а всички … прочети още »

Колективът на ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово очаква своите възпитаници на 15 септември

Остават броени дни до началото на новата учебна година. Колективът на ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово очаква своите възпитаници на 15 септември от 9:00 часа в двора на училището за празнично тържество. … прочети още »

Детска градина „Надежда“ очаква с нетърпение новата учебна година (+синмки)

Учебната 2023/2024 година, детска градина „Надежда“, с филиали в селата Маломирово и Бояново, ще започне в нормална среда с новоприети 30 деца. Има създадени условия за възпитание и отглеждане на … прочети още »

Ученици, учители и родители се обединиха и почистиха заедно двора на своето училище

По случай откриването на учебната година ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово реши да се включи в кампанията „Да изчистим България заедно!“. Ученици, родители и колектива на училището … прочети още »

Детска градина „Невен“ отваря врати за 49 –та учебна годинa

Детска градина „Невен“ отваря врати за 49 –та учебна година. През летния период бяха извършени козметични ремонтни дейности по групите включващи боядисване и ВиК ремонти. Предстои цялостен ремонт на покрива на … прочети още »