От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 училища

От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 одобрени училища по Националната програма „Отново заедно“. Това съобщи на брифинг за журналисти Стефка Делчева, старши експерт в … прочети още »

ПГ “Св. Климент Охридски” – Елхово е на второ място в областта с най-висок максимален бал за кандидатстване след седми клас

Елховската профилирана гимназия “Св. Климент Охридски” е на второ място в област Ямбол в класирането по най-висок максимален бал за кандидатстване след седми клас в областта – с 482 точки, … прочети още »

Снимки: Градът – мечта, за децата от ДГ “Надежда“

Измина седмица, посветена на изграждането на чистия и приветлив град- мечта, за деца, учители и родители – любимият на всички ни, град Елхово. В изработването на всички познати и значими … прочети още »

Четвъртокласниците и седмокласниците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово получиха своите удостоверения

На 01.07.2021 г. четвъртокласниците и седмокласниците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово получиха своите удостоверения за завършен начален етап и свидетелства за завършено основно образование. Сякаш вчера тези … прочети още »

Четвъртокласниците в ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ завършиха

На 1 юли 2021 год. се проведе годишно утро на 4 Б клас под наслов „До сетния си дъх ще ви обичам!…“. Учениците с класен ръководител Виолета Трифонова представиха импровизирано … прочети още »

Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ изпраща своите седмокласници

„…Щом ние прекрачихме школския праг Времето мина бързо, но как?“ С тези думи започна тържеството по случай завършването и тържественото изпращане на седмокласниците в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. … прочети още »

Измина седмица, посветена на билките в ДГ “Надежда“

Седмицата, преди Еньовден, учители и деца от ДГ “Надежда“, посветиха на билките и ползите им за здравето на хората. Подновиха насажденията в билковото поле, което се намира в двора на … прочети още »

ПГ “Св. Климент Охридски” – Елхово е на трето място в страната по резултати на НВО за 10 клас

Днес Министерство на образованието и науката публикува резултатите по БЕЛ и Математика на десетокласниците от първото национално външно оценяване, което се проведе миналата седмица. Средният резултат по БЕЛ е 22,50 … прочети още »

Детска градина „Надежда“ спечели финансиране  на проект „Да играем на открито и да бъдем по-здрави“ към  ПУДООС, МОСВ

Детска градина „Надежда“, град Елхово, спечели финансиране на свой проект, с който ще се реализират дейности в полза на децата, от  филиалната група в село Бояново. Ще се  монтират съоръжения … прочети още »

Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ Елхово – пространство на иновациите

От 2020 година ПГ „Св. Климент Охридски“ е част от семейството на иновативните училища в България и е включена в реализиране на Националната програма „Иновации в действие“ с проект, приет … прочети още »

Снимки: ПГ „Св. Климент Охридски“ връчи дипломите на юбилейния випуск 2021 година

На 17 юни абитуриентите от випуск 2021 на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ за последен път излязоха от своето училище, за да поемат пътя към университетите в страната и да … прочети още »

Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и литература в VII клас

Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и литература в VII клас днес. Учениците имаха за задача да предадат текста подробно … прочети още »

Ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово спечелиха купи и медали от националното състезание „Аз зная английски език“

Учениците от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, участвали през месец май в последния – трети кръг на Национални състезания  „Многознайко“ – „Аз зная английски“, получиха грамоти за … прочети още »

Много награди от трети финален кръг на националното състезание „Аз зная английски език“ за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово

Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово за пореден път показаха любовта си към изучаването на английски език. В третия финален кръг на националното състезание „Аз зная английски … прочети още »