Остана неизяснено само секретарското място в ОИК Елхово

Публикувано преди 13 години  |  Снимки

В 10:30 часа днес в малката заседателна зала на община Елхово се проведоха повторни консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 41-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент за определяне състава на ОИК (Общинска избирателна комисия) за произвеждане на насрочените за 23.10.2011 г. избори за общински съветници и кметове и за Президент и Вицепрезидент на Република България.

В консултациите, които по закон се свикват от кметът на община Елхово г-н Петър Киров, взеха участие представители на ПП ГЕРБ, „Коалиция за България“, ПП Атака, „Синята коалиция”, ПП НДСВ и ПП ДПС, който се присъедини в 10:54 часа.

Всички партии изказаха своето мнение за кандидатурите, предложени на предишната консултация за Председателя и Зам. Председателя и стигнаха до консенсус.

Разногласията отново бяха в секретарското място в ОИК между ПП АТАКА и ПП ДПС, тъй като и двете политически партии поддържаха издигнатите от тях кандидатури. Именно поради това не се стигна до пълен консенсус. Затова протоколът ще бъде подписан с особено мнение от представителя на ПП ДПС и до 9 август той има възможност да го представи. Така той ще бъде изпратен до Централната избирателна комисия.

До 18 август ЦИК трябва да назначи Общинските избирателни комисии. Това означава, че до края на следващата седмица трябва да бъде ясен съставът на Общинска избирателна комисия – Елхово. [nggallery id=“154″]


Статията е публикувана на 5 август 2011

Следете ни в Google News Showcase