Поклонници на българската традиционна култура „окупираха” Етнографско – археологически музей – Елхово

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

Снимка: © Туристически Информационен Сайт – Елхово – www.Elhovo.org

Сборна международна група от швейцарци, американци и германци, които пеят и танцуват за удоволствие балкански фолклор, посетиха етнографската експозиция на музея, от които останаха очаровани.

Етнографските ценители са на 14 дневна обиколка в България и едно от дестинациите по техния маршрут в нашата родина, е именно град Елхово. Организираната етнографско-туристическа група наброяваше около 40 души, а някой от тях посещават Етнографско – археологически музей – Елхово за пети път, но за първи път групата е толкова многочислена.

Международните посетители споделиха, че това със сигурност няма да им е последното идване тук в град Елхово, тъй като впечатленията им от нашия град и уникалния за региона ни Етнографско – археологически музей са много добри.

В своето посещение в музея, те проявиха много голям интерес, особено към прекрасните женски костюми. Те споделиха, че България е предпочитана от тях туристическа дестинация.

Най – интересно бе, че всички бяха облечени с тениски с фигурален мотив от везбената украса на традиционната елховска сукманена носия, което доказва техния афинитет и почит към нашия град.

След своето посещение в Етнографско – археологически музей- Елхово, гостите опитаха традиционно елховски ястия, като: гювеч, пилешка кавърма и други ястия приготвени на глинен сач в близкото заведение „Камбаните”, от което посетителите останаха възхитени.

Предоставяме Ви, кратък фото-репортаж от посещението на международните етнографски любители, предоставени с любезното съдействие на Етнографско – археологически музей- Елхово: [nggallery id=“155″]


Статията е публикувана на 5 август 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА