Бюро по труда Елхово, започна работа по схемата „Аз мога повече“

Публикувано преди 13 години  |  Общество

От 15.08.2011г. Дирекциите Бюра по труда в град Елхово, както и в цялата страна започна приемането на заявления от лица, желаещи да се включат в схема BG051PO001-2.1.14 – “Аз мога повече”, Приоритетна ос 2 „Повишаване на производителността и адаптивността на заетите”, основна област на интервенция: 2.1. „Подобряване адаптивността на заетите лица” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Целева група по схема „Аз мога повече” са лицата наети по трудово правоотношение и самонаети, с изключение на заети на служебно, трудово или приравнено на него правоотношение в органите на държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, съдебната система, системите за народната просвета, Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната.
Схема „Аз мога повече” ще предоставя обучение по професионална квалификация, по дигитална компетентност и изучаване на чужд език.

В схемата не са допустими професионални обучения както следва: по професии с кодове 22 – Религия, код 62 – Селско, горско и рибно стопанство, код 814 – Услуги за дома и код 86 – Обществена сигурност и безопасност от Списъка на професиите за професионално образование и обучение.

Документите за кандидатстване по схема “Аз мога повече” са публикувани на страницата на Агенцията по заетостта.


Статията е публикувана на 17 август 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА