Кметът на община Болярово алармира с цел опазване на пътната мрежа в общината

Публикувано преди 13 години  |  Общество

В писмо до областния управител, с копие до Областно пътно управление, кметът на община Болярово Христо Христов уведомява, че поради започване на дългоочаквания ремонт на първокласния път Окоп- Елхово- ГКПП – Лесово временната организация на движението и транспортния поток от Елхово към Ямбол и Русе е пренасочен през обходен маршрут, посочен от Областно пътно управление в посока от Елхово към Болярово, през кръстовище Кошу дере- Стефан Караджово, който е от третокласна пътна мрежа.

В момента по-голямата част от автомобили с висока товароподемност преминават по четвъртокласния път през селата Добрич- Попово- Дъбово- Стефан Караджово. Съоръженията и пътната настилка не са конструирани и построени за такива тежки товари и започват да се рушат. На места вече има пропадане и деформиране на асфалтовото покритие. Водостоците и мостовете, изградени по тези участъци на пътя, се натоварват прекалено. Хоризонталните и вертикалните криви са твърде тесни и създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Пътните знаци и маркировката не са подходящи за такъв вид транспорт, липсва необходимата знакова сигнализация.

Ето защо господин Христов се обръща към съответните длъжностни лица и инстанции да вземат необходимите мерки за опазване на пътната мрежа в община Болярово.

Писмо до управителя на „Пътно управление”- град Ямбол (с копие до кмета на община Болярово Х. Христов) е изпратено и от кметския наместник на село Златиница Димитър Бъчваров, който също основателно се вълнува от някои актуални проблеми, свързани с пътната мрежа в района.

При извършване на ремонта на пътя в проекта е заложено изграждане на нови тротоари, но до момента действия в тази насока не са предприети. Съществуващите тротоарни площи са почти разрушени и негодни, затова предвижването на пешеходците става по пътното платно, а това създава реална опасност от пътни инциденти. Господин Бъчваров отправя молба към инвеститорите на проекта да се иска от фирмата изпълнител довършване на започнатите ремонтни дейности, както и тротоарите да бъдат доведени до вид, който да позволява предвижване по тях.

Надяваме се на своевременен отзвук от съответните институции и фирмата изпълнител, тъй като възраженията са справедливи и основателни.


Статията е публикувана на 16 август 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА