НАП-Ямбол: 410 граждани и фирми дължат данъци и осигуровки за над 5 хиляди лева

Публикувано преди 13 години  |  Общество

През месец юли 410 граждани и фирми дължат данъци и осигуровки за над 5 хиляди лева, обявиха от НАП- Ямбол. Остава в сила предложението на НАП на 17 бизнесмени с неплатени данъци и осигуровки да бъде отнето личното огнестрелно оръжие. Длъжниците са публикувани в Интернет страницата на НАП, обявени са и в двата списъка в сградата на Офиса в Ямбол. В първия публичен списък на НАП- Ямбол са посочени имената и дължимите суми на 324 длъжници с неуредени отношения с приходната администрация за над 5 хиляди лева, които нямат имущество върху което може да бъде наложено обезпечение. Другият списък показва 86 фирми и лица, върху чието имущество е наложено обезпечение.

Вече е задействана и процедурата по предприемане на крайните действия по принудително събиране на задължения. Някои от фирмите ще бъдат дерегистрирани по Закона за ДДС, а за други ще бъде поискано от съда обявяване в несъстоятелност. Публичните изпълнители изпращат писма до работодателите на длъжници, в които има искане за запор на заплати на неизрядните.

Продължават да се организират и търгове за продажба на имущество на некоректни длъжници.
Обяви за продажба на активи, както и условията за участие клиентите на НАП- Ямбол, могат да се видят на Интернет страницата на НАП на www.nap.bg в рубриката „Продажби”.


Статията е публикувана на 17 август 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА