Снимки: Деца с изявена дарба в областта на изобразителното изкуство посетиха днес творците – участници в пленер “Яница”

Публикувано преди 6 години  |  Общество, Снимки

Деца с изявена дарба в областта на изобразителното изкуство посетиха днес творците, които участват в тринадесето издание на Пленер “Яница”. Младите художници се запознаха с творчеството на пленеристите и техниките, които използват при създаване на творбите си. Получиха много полезни творчески съвети, а някой от тях дори им позволиха днес да участват реално в създаването на техните картини.

Със своето богато въображение всеки един участник си е създал уютно кътче за работа. Вече три дни изпод талантливите им ръце оживяват корени от много стари дървета, които след резбоване придобиват изключителна красота, оживяват дърво, камък различни видове метал. Майсторите на четката са намерили вдъхновението си и сътворяват неповторими творби – картини и пластики, и разбира се неповторимите пейзажи.

Пленерът ще завърши с изложба на творби създадени по време на пленера, която ще бъде представена в читалище „Развитие” гр.Елхово в петък – 22 юни от 17:30 часа.

Пленер „Яница” се организира под патронажа на кмета на община Елхово г-н Петър Киров в дните около Еньовден и има за цел да се популяризира уникалната природа, архитектурно-историческите забележителности, бит и култура на Елховския край.

Идеята е да се даде възможност за изява на творци с доказана творческа индивидуалност. Всеки автор сам определя и осигурява материалите, с които да работи без ограничение във формата и техниката на изпълнение на творбите. За изминалите 10 години от проведените пленери община Елхово  разполага с над 100 картини от изявени творци.

Началото на тринадесето издание на Пленер “Яница” бе дадено в началото на тази седмица на среща между художниците и кмета на Община Елхово Петър Киров. Участниците в таз годишния пленер със своята доказана дарба и талант, поддържат високото художествено ниво, тъй като техните произведения са признати не само на Балканите, но и в света.

Участниците тази година са: Валентин Стоянов, Георги Янчев, Васко Василев, Куман Сталев, Ангел Трънков, Стоян Нейчев, Петя Христова, Ивелина Какърова, Минчо Георгиев, както и гостуващите творци Димитър Борисов, Петър Тепсизов и Димо Генов.

Участниците в пленера са настанени в Екоцентър „Румика“ с. Маломирово, където изцяло се отдават на изкуството.


Статията е публикувана на 20 юни 2018

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА