Снимки: Последни публични изяви на три групи по проекта „Твоят час“ в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“

Публикувано преди 6 години  |  Образование, Снимки

Групите от ИКД по интереси „Фотография и клипове“, „История на българското кино“ и „Живей здравословно”,  осъществиха съвместно заключителните си публични изяви.

Водещи на заключителната публична изява на ИКД „Живей здравословно”, с ръководител ст. учител Маринка Стоева, бяха изявените в областите на Биологията и Химията – Дойка Иванова от X-A клас и Златомир Павлов от XI-Aклас. Учениците от групата по интереси бяха избрали да запознаят аудиторията с темата „Качествените зърнени храни”. Когато заговорим за диетично и здравословно хранене, интересът към нетрадиционните зърнено-житни култури и към по-малко известните псевдозърнено-житни култури е безспорен. В изготвената от участниците презентация бяха характеризирани качествата на: Коразан, Лимец, Спелта, “Синя пшеница”, Теф, Амарант, Киноа. В края на изявата, домакини и гости си пожелаха не само да се информират и да знаят, но и на практика, в собственото си ежедневие, да прилагат наученото за здравословния начин на живот.

Четири ученички от групата „История на българското кино“, с ръководител Филка Славова, синтезираха чрез мултимедийни продукти най-интересното от заниманията на групата под мотото: „Накратко за българското кино“. Велислава и Мария от XI A клас представиха накратко историята на българското кино от създаването му до съвременността. Впечатляващо интересен бе филмът за незабравимата и емблематична филмова музика, над който са работили Радосвета и Мария от същия клас. Финалът на изявата постави г-жа Славова, която благодари на учениците, след което раздаде грамоти и награди на най-активните участници в ИКД.

Темата на изявата на групата „Фотография и клипове“, с ръководител Петя Димитрова, беше: „Представяне материали на групата“. Г-жа Димитрова благодари на всички участници в ИКД за дейното им участие в заснемането на стотици снимки и клипове по зададени теми и събития, за спечелените награди и отличия на най-изявените ученички в областта на фотографията – Алексия Георгиева, Поля Димитрова, Станислава Иванова и Соня Стойчева. Тези момичета представиха в клипове от кадри с най – впечатляващите снимки от цифровата си фотография, които са включени в изложби в гр. Бургас и гр. Ямбол. Пред публиката бе представен и клип за живота и емоциите в Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ през изтичащата учебна година. В края на представянето, всички участници в дейността получиха сертификати, грамоти и награди от ръководителя на групата.

Гости на съвместната изява на трите групи по ИКД („Твоят час“) бяха ученици от гимназията и техни преподаватели.

 

 


Статията е публикувана на 22 юни 2018

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
От 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация ...
На 28 март хилядолетната историята на България оживя в образ и действие ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
„Целият ми професионален път е като банкер, не като политик”. Това заяви ...
В Столичния общински съвет се разиграва истинска политическа оргия! Големите партии бързо ...
Руският президент Владимир Путин в крайна сметка ще бъде принуден да седне ...
Министърът на външните работи на Тайван Джоузеф Ву се срещна с над ...
Ким Кардашиян натрупа над 1.4 млн. лайка с една от последните си ...
Все още актуалният шампион Байерн Мюнхен няма интерес да назначи Антонио Конте ...
Безброй пъти сме чували и добре знаем, че прекаляването с шоколад е ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...