Хванаха биячите от Генерал Тошево само за няколко часа

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

Задържани са трима от нападателите, пребили и ограбили възрастен мъж тази нощ в ямболското село Генерал Тошево. Един от нападателите е обявен за общодържавно издирване. Само за няколко часа в резултат на проведените бързи заградителни и оперативно-издирвателни мероприятия служители от РУ “Полиция” – Тунджа разкриха авторите на грабежа, извършен около 00.15 ч. тази нощ в село Генерал Тошево.

При полицейска акция са задържани С.И. на 24 г. и А.А. на 18 г. от сторозогорското село Средец, както и И.А. на 21 г. от елховското село Лалково. Един от нападателите И.П. на 35 г., жител на село Ястребово, обл. Стара Загора е успял да се укрие след извършване на престъплението и е обявен за общодържавно издирване.

Установено е, че престъпната група е ползвала лек автомобил “Ауди В-4” с ямболска регистрация. В хода на последвалите процесуално следствие действия са намерени вещите откраднати от дома на възрастния мъж, както и средствата спомогнали за извършване на престълението – газов пистолет и нож. Провеждат се процесуално следствени действия за пълното документиране на престъпната дейност на лицата.

Тази нощ групата е нападнала в дома му 74- годишен мъж, жител на село Генерал Тошево .Той е бил приведен в безпомощно състояние със завързани ръцете и крака. Нападателите са му нанесли множество удари по тялото и го заплашвали с пистолет и нож. От дома на възрастния мъж са откраднати телевизор, мобилен телефон, 10 кг месо и пари. Вследствие на нанесения побой мъжът е с контузни рани по тялото и хематом на челото, без опасност за живота.

Работата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство. Предстои на задържаните да бъде взета прокурорска мярка от 72 часа “ задържане под стража”.


Статията е публикувана на 24 август 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА