Снимки: ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ И ОСВЕЩАВАНЕ НА ПОСТОЯННА ЕКСПОЗИЦИЯ „ВЕЛКО КЪНЕВ“ В ГРАД ЕЛХОВО

  4 294  |  Публикувано преди 2 години   |   Общество, Снимки

На празника Успение Богородично в гр. Елхово, в присъствието на много гости, роднини, приятели и съграждани на Велко Кънев се състоя тържествено откриване и освещаване на Постоянна експозиция „Велко Кънев“. На тържеството присъстваха Димитър Иванов – областен управител на Област Ямбол, проф. Стоян Денчев – почетен гражданин на гр. Елхово, съпругата, братът и снахата на Велко Кънев – Къньо и Марина Ламбови.

Водосвета бе отслужен от ставрофорен иконом хаджи Николай Клюнков, а експозицията открита от кмета на града г-н Петър Киров, Дора Кънева – съпруга на Велко Кънев и Христо Христов – директор на Етнографско-археологически музей – Елхово /ЕАМЕ/.

Постоянната експозиция е посветена на живота и творчеството на Велко Кънев – народен артист, режисьор и любимец на българската публика. Тя е уникална и единствена по рода си до сега експозиция, посветена на български актьор и режисьор в родния му град.

Музейната експозиция е реализирана от Община Елхово, чрез Етнографско-археологически музей-Елхово, в специално адаптирана за целта сграда, с любезното съдействие на: Народен театър “Иван Вазов”, Сатиричен театър “Алеко Константинов”, Българска национална филмотека, Съюза на артистите в България в лицето на Тинка Николова –експерт театър и театрален архив, Дора Кънева – съпруга на Велко Кънев и доброволната подкрепа на много граждани на Елхово.

Автори на тематико-експозиционния план са Янчо Петров – художник от гр. Елхово и Христо Христов – директор на ЕАМЕ и сътрудници по изпълнението Добринка Костова и Милена Вълева от ЕАМЕ.

За експозицията ще отговарят специалистите от Етнографско-археологически музей-Елхово и тя ще бъде отворена за посещение всеки ден от понеделник до петък от 9.00 до 13.00 часа. В същите дни от 13.30 до 17.00 ще може да се посещава чрез повикване на тел. 0478 88039. Всеки ден от 10.00 часа в залата на експозицията ще бъдат прожектирани филми с участието на Велко Кънев.Абонирайте се за YouTube канала ни от ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

Даниел Иванов - Аоияма завърши с отрицателен баланс турнира в Токио
Днес завърши Големият януарски турнир по сумо, който се проведе в столицата на Япония - Токио. В ... прочети още »
Нови случаи на африканска чума по дивите свине в Елхово
Цели 142 диви прасета, носители на вируса на Африканска чума по свинете (АЧС), са отчетени са по-малко от 10 ... прочети още »
Разкриха кражба за над милион в Ямбол
По искане на Районна прокуратура – Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Л ... прочети още »
Официална информация от ОДМВР- Ямбол по повод катастрофата със загинал водач край Гранитово
На 21 януари към 18:20 ч. в РУ – Елхово е получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествия ... прочети още »
Граничари арестуваха трима мигранти, укрити в камион на ГКПП "Лесово"
Граничари арестуваха трима мигранти, укрити в камион на ГКПП "Лесово", съобщиха от МВР. Задържането било в 2.30 ... прочети още »