Поставиха маркировка на „Тур СтранджА“ от Елхово до Ахтопол

Публикувано преди 6 години  |  Общество

Ако сте в Странджа и срещнете маркировъчни стрелки в гората с формата на буквата „А“, не се чудете – стъпили сте на „Тур СтранджА“. След монтиране на маркировка по цялото трасе, знаците ще ви отведат, като пътеводен фар до пристанището на град Ахтопол, преминавайки през цялата територия на Странджа – от река Тунджа в град Елхово до Черно море.

Всеки ще може да преминава свободно по маркирания маршрут когато пожелае. Цялото разстояние е 180 км и пеша може да се измине за 10 дни, а с колело – за 3. Може да се измине и на етапи.

Информация за местата за настаняване, хранене и забележителностите по и около трасето на Тур Странджа можете да намерите в сайта на маршрута – www.tourstrandja.bg. От там можете да си свалите и GPS трак и да следите маршрута на вашия телефон или GPS устройство.

Авторите на идеята за „Тур СтранджА“ приканват всички, които имат хотел, къща за гости, заведение за хранене или предлагат други услуги и развлечения в Странджа, да се регистрират в сайта и да публикуват актуална информация за техните обекти, за да могат туристите, преминаващи по Тур Странджа, а и не само те, да ги откриват по-лесно! Също така всеки регистриран потребител в сайта като „домакин“ ще може да публикува и информация за забележителности в Странджа.

Маркировъчните знаци и табели на Тур Странджа са светлоотразителни и са факт с подкрепата на Клуб Zonta Burgas. А всеки от вас, който носи на гърба си тениска с надписа на Тур Странджа, също дава своя принос за реализирането и популяризирането на многодневния маршрут през цяла Странджа. Така всички заедно ще направим тази магнетична планина по-позната и обичана и ще помогнем за нейното опазване и развитие.

„Тур Странджа“ е идея и се реализира от Сдружение Зелена Странджа – www.zelenastrandja.com с подкрепата на много хора и организации от цялата страна, които обичат Странджа и движението сред природата.


Статията е публикувана на 20 август 2018

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА