Контрабандни цигари в хладилника на туристически автобус откриха митничарите на Лесово

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

Контрабандни цигари, укрити в хладилника на туристически автобус с българска регистрация, заловиха митническите инспектори на митнически пункт Лесово днес при проверка. Автобусът е пресичал граничния митнически пункт в посока от Турция за България с група български туристи и екскурзовод. Всички са обявили, че не пренасят нищо за деклариране. При извършената митническа проверка, под охладените напитки в хладилника на автобуса са открити 110 кутии /2 200 къса/ цигари без акцизен бандерол, всички с марка „Karelia” и надписи “For duty free sale only”. Установено е, че контрабандните цигари са собственост на екскурзовода на групата- български гражданин с инициали К. М. от гр. Ямбол. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Още два опита за контрабанден внос на цигари от Турция са пресечени от дежурните митничари на Лесово през последното денонощие. 210 кутии /4 200 къса/ цигари без бандерол от различни търговски марки са открити в газовата бутилка на лека кола „Мерцедес” при проверка по сигнал на Гранична полиция. Нарушителят е 31-годишен български гражданин с инициали Ш.Х., също от гр. Ямбол, който е санкциониран с акт по Закона за митниците. Други 430 кутии /8 600 къса/ контрабандни цигари са открити в тайници в шофьорската кабина на ТИР с чуждестранна регистрация, който е пътувал от Турция за Норвегия през България. Срещу шофьора на камиона-турски гражданин с инициали О.К. е съставен акт за митническо нарушение.

Общо 40 опита за контрабанден внос на цигари от Турция са пресечени на граничните митнически пунктове в Лесово и Малко Търново само през последния месец август. Задържани са 99 760 къса /4 980 кутии/ контрабандни цигари без акцизен бандерол, като повечето нарушители са български граждани.


Статията е публикувана на 1 септември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА