За седем месеца в Ямболска област са установени над 10 хиляди нарушения на ЗДвП

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

По инициатива на TISPOL /европейската мрежа на службите на Пътна полиция (за времето от 22.08.2011 г. до 28.08.2011 г. на територията на всички държави-членки на Европейския съюз) беше проведена акция за засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение по пътищата.

В този период, при осъществяване контрол на пътното движение в областта, служителите от ОД МВР – Ямбол са регистрирали общо 120 нарушения за превишена скорост, като 94 от тях са установени с технически средства за контрол, а останалите с автоматични технически средства.

Нарушенията свързани с превишаване на разрешената скорост за движение е често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.

За времето от 1 януари до 31 юли 2011 г. в Ямболска област са регистрирани общо 248 пътно-транспортни произшествие, като 67 от тях са причинени при движение с превишена или несъобразена скорост. За седем месеца, служители от ОД МВР – Ямбол са установили общо 10348 нарушения по ЗДвП, от тях 2039 са нарушенията за превишена скорост, като са съставени 632 акта и 1407 фиша.

Осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.


Статията е публикувана на 2 септември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА