Снимки: ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово отбеляза Деня на народните будители

Публикувано преди 6 години  |  Образование, Снимки

На 31 октомври 2018 год., ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово тържествено отбеляза Деня на народните будители  – 1 ноември с литературно-музикална програма в Актовата зала.

Учениците от начален и среден курс се обърнаха с топли думи на благодарност и към своите учители, които ежедневно „будят“ ума и сетивата им с написаното и изреченото слово. Те изразиха своята вяра в учителите, днешните „будители“, разбирайки все повече, че само знанието ги прави свободни!

С признателност за обичта, търпението и отговорността, с която са възпитавани, учениците поканиха на сцената госпожа Тинка Атанасова, директор на училището. В своя поздравителен адрес госпожа Атанасова постави акцент върху съхранението на народността и духовността на българския народ  „единственият, който има този празник!“.

Госпожа Атанасова призова и занапред да съхраняваме независимия си дух и да почитаме „вечно живите в съзнанието ни народни будители!“.

С гордост за постиженията на ученика от IV А клас, Иван Николаев Стоянов, носител на бронзов медал от „Международната младежка олимпиада по математика – IJMO“ в Банкок, Тайланд, госпожа Атанасова изрази благодарност към семейството на Иван за дарения от тях шах, закупен с паричната награда от Общинския съвет на град Елхово. Високите постижения на бронзовия медалист, Иван Стоянов, са не само повод за гордост, но и жест на хуманност от страна но гордите родители, които споделят международния успех на своето прекрасно дете с неговите съученици. Шахът е поставен в Трета игротека и е на разположение на всички ученици.

Госпожа Атанасова пожела на Иван и на всички ученици още по-големи успехи в престижни български и международни конкурси.


Статията е публикувана на 2 ноември 2018

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА