Снимки: Литературна вечер „Светове” се проведе в читалището в град Елхово

Публикувано преди 5 години  |  Общество, Снимки

Дни преди коледните празници читалищната библиотека организира среща с местни творци . На събитието се събраха десетки почитатели на поезията и литературата, както и близки и приятели на участниците.

Да се запознаем с творците чрез техните творби, да ги потърсим, да ги видим, да се срещнем с тях в един по – различен свят, в който те самите са се открили и в който ни позволиха да надникнем. Това бе идеята на творческата вечер, а от нея се роди и мотото на вечерта – „Светове”.

За организатори и присъстващи бе изключително удоволствие да чуят произведения на Минка Кирилова – ЦНСТ – Деца без увреждания – Елхово, Денимира Михова – възпитаник на ПГ „Св. Климент Охридски”, Мария Гюзелева, Виолета Илчева, Пенчо Бординяшки и Татяна Тончева. Голяма част от тях са добре познати на елховската общественост, а техни творби са представяни в библиотеката през годините. Новото и интересното, което публиката научи бе, че по разказа „Дъщерята от Америка” на Пенчо Бординяшки е заснет късометражен филм с режисьор Георги Дюлгеров, който ще участва на филмовия фестивал в Кан.

Удоволствие за присъстващите бе да се запознаят с две млади и талантливи пишещи момичета. И двете встъпват смело и уверено в света на прозата и стиховете, изразяват силно чувства, желания и мечти в написаното, умеят да завладяват с изказа си.

Шарен и пъстър, богат и необятен се оказа светът на елховските творци. Автори на разкази, стихове и есета отново изразиха силата си, уменията си и дарбата си и оставиха усещане за приятелство, предизвикателство, любов, търсене на новото и интересното у публиката. Творците сами подбраха с какво да се представят, сами решиха чрез кои свои произведения ще разкрият другата си страна.

С рецитаторския си талант и с усет поетите завладяха аудиторията, която слушаше с внимание и наслада. Участниците представиха себе си като много истински, искрени и неподправени, но едновременно с това предизвикаха много философски размисли и съждения. Творбите бяха поднесени така, че да звучат като откровен изказ пред приятели, близки и познати. Те са пропити с много истини и човещина, с много неща – простички на пръв поглед, но много важни.


Статията е публикувана на 14 декември 2018

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА