Откриват изложба от пленера „Боженци 2011″, в който взе участие признат елховски творец

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Изложба с творбите, създадени по време на пленера „Боженци 2011″ се открива днес в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в град Севлиево. Един от участниците в този пленер бе елховския творец Васил Василев, който взе участие и в организирания от община Елхово в началото на лятото художествен пленер Яница 2011.

Пленерът „Боженци 2011″ се проведе от 11 до 20 юли и освен Васил Василев, взеха участие още 8 художници, сред които Марияна Кръстева, Перо Кованцалиев от Македония, Жеко Стоянов от Бургас, Лора Янева от Бургас и севлиевските художници Теодора Петева, Христина Георгиева, Иван Иванов и Васко Василев.

Елховския творец Васил Василев е посветил дълги години от своята творческа кариера на българската мода, която чрез него придобива своята национална и европейска популярност. Успоредно с това работи активно и в сферата на пластичните изкуства. Експериментира на територията на колажните техники и апликациите от дърво. Както тематиката, така и творческите находки представляват специфични послания за красота и стремеж към съвършенство. Това го прави художник с непоправим творчески усет и потенциал. Член е на СБХ – България; Салона на колажа и документа – Париж, Франция; Общество на колажите – Лиен, Белгия. Носител на множество национални и международни награди.


Статията е публикувана на 8 септември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА