87% изпълнение на плана за приходи от данъци и такси отчитат в Елхово

Публикувано преди 13 години  |  Общество

В отдел “Местни данъци и такси” в община Елхово за деветте месеца на годината са постъпили 807 х.лв. Събраните суми представляват 87% от предвидените за годината. 112 х. лв. от  тях са събрани по задължения за минали години.

От данък върху недвижимите имоти са  събрани вноски са в размер на 109 х. лв., което представлява  87 % от плана. Събраните приходи са с 10 х. лв. повече спрямо същия период на 2009 г. В отдела са приети 1884 декларации за имоти, собственост на физически и юридически лица.

За такса битови отпадъци през посочения период са събрани 411 хил.лв., от които от минали години –  49 хил. лв. Планът е изпълнен на 90%. Събраната сума е с 11 х. лв. повече спрямо 2009 г.

Приетите патентни декларации за отчетния период са 327 бр. Събраната сума по тях  е 35 х. лв.  при план за 2010 г. – 45 х. лв. Изпълнението на плана е 77 %.

Има фирми със задължения по ЗМДТ, които поради затруднено финансово положение не са платили дължимите трети вноски към 30.09. Сред тях има и такива, които имат задължения за минали години. Спрямо неплатилите данъчно задължени лица са предприети мерки за доброволно и принудително събиране. През третото тримесечие са изпратени 67 бр. покани за доброволно изпълнение.

939 бр. са приетите и обработени декларации за превозни средства. Събраните приходи са в размер на 154 хил.лв., от които 38 хил.лв. са задължения от минали години. Изпълнението на плана е 86 %. Събраните приходи са с 10 000лв. повече спрямо същия период на 2009 г.

В резултат на по-малкия брой сделки с движимо и недвижимо имущество на територията на общината има спад на приходите  за данък при възмездно придобиване на имущества. Изпълнението на плана е в размер на 74 %.

Събраните суми за административни услуги са на стойност 11 хил. лв.Изготвени са 1232 бр. удостоверения за данъчна оценка на недвижими имоти и земеделски земи.

Издадени са 206 актове за установяване на административни нарушения и съответно толкова наказателни постановления. Продължава практиката по прилагане на законовите възможности за принудително изпълнение на общинските вземания.

Във връзка с необходимостта от предеклариране на нежилищните недвижими имоти от фирми в отдела са обработени 1584 декларации, което е 3 пъти повече спрямо същия период на  2009г. Повече са и приетите декларации за деклариране на придобити нежилищви имоти  от предприятията.


Статията е публикувана на 25 октомври 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
На 29 март България отбелязва 20 години от присъединяването си към НАТО ...
Със изслушване на председателя на Националния статистически институт Атанас Атанасов ще започне ...
През последните месеци насилието ескалира: зачестиха нападенията в нюйоркското метро. В средата ...
Пълномащабната война в Украйна продължава и украинците са изправени пред нова голяма ...
Пирин посреща Етър в първи двубой от 26-ия кръг на efbet Лига ...
Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, постигна умопомрачителна победа с 6:4 6:2 ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...