Седем опита за контрабанден внос на цигари пресякоха митничарите на Лесово

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

Седем опита за контрабанден внос на цигари от Турция пресякоха митническите инспектори на Митнически пункт Лесово по време на засиления туристически трафик през почивните дни в събота и неделя. Иззети са 9 200 къса /460 кутии/ цигари без акцизен бандерол. При пет от случаите са открити 6 400 къса цигари в тайници по купетата и в ръчен багаж на пътници в леки автомобили с българска регистрация. Съставени са пет акта по Закона за митниците срещу български граждани. Други 2 800 къса контрабандни цигари са иззети от тайници в леглата в шофьорските кабини на два ТИР-а с чуждестранна регистрация, влизащи в страната от Турция. Срещу шофьорите на камионите-двама турски граждани също са издадени актове за митнически нарушения.

11 опита за контрабанден внос на цигари от Турция са пресечени на митнически пункт Лесово от началото на месец септември. Задържани са 24 720 къса / 12 36 кутии/ контрабандни цигари, като повечето нарушители са български граждани.

Междувременно на 11 септември митничари от МБ Габрово задържаха 1 мастърбокс нелегални цигари, превозвани от лек автомобил. Цигарите са с марка „Best man“ и са без бандерол.


Статията е публикувана на 12 септември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА