Първа среща на пенсионерските клубове „Болярка” – Болярово и „Надежда” – Кукорево

Публикувано преди 13 години  |  Общество

В слънчевата сутрин на 9 септември 2011 година представители на управителния съвет на пенсионерски клуб „Болярка”- град Болярово се отправиха към село Кукорево за първа среща с бъдещите си приятели от пенсионерски клуб „Надежда”. Макар и изненадващо, посещението на боляровци трогна и зарадва кукоревските пенсионери.

Пенсионерски клуб „Надежда” е вече на 10 години и се помещава в сградата на читалище „Виделина 1928” в село Кукорево. Действащият председател на клуба Тодор Тодоров посрещна гостите зарадван и приятно изненадан. А почетен председател е известният лечител, известен в цяла България- Желязко Узунов, който е и основен спонсор. Тодоров разказа за живота на членовете на клуба, за екскурзиите, включително и в чужбина, които организират, за участието на певческата им група на различни мероприятия, за наградите и грамотите.

Освен Тодор Тодоров на срещата присъстваха и други членове на управителния съвет на пенсионерския клуб, а гостите дойде да поздрави и кметът на село Кукорево – Кольо Дичев. Там ,разбира се беше и инициаторът на това ново приятелство между двата клуба Димитър Павлов, чието случайно запознанство с кмета на община Болярово Христо Христов стана причина сегашната среща да се състои.

Специални поздрави на Христо Христов изпратиха членовете на „Надежда” и си пожелаха скоро да се срещнат по хубав повод, а Костадин Стоилов- председател на пенсионерски клуб „Болярка” , както и придружаващите го дами от Управителния съвет отправиха покана за гостуване в Болярово на кукоревските си нови приятели. Размениха се координати и обещания за бъдещи срещи и кукоревските домакини изпратиха боляровци, доволни и щастливи от тази първа среща.


Статията е публикувана на 12 септември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА