Снимки: Ден на почит и уважение към Васил Левски, в детска градина „Надежда“

Публикувано преди 5 години  |  Образование, Снимки

Днес беше ден на почит и уважение към делото на Васил Левски – Апостол на свободата в поробена България. Мило е да се чуят стихове и песни на възпоменание и възхвала към святата личност на Левски, изпълнени от деца.

Организираха се различни дейности във всички групи, за да се запознаят децата с личността и делото на Васил Левски – революционерът, който обикалял пътищата на България, за да накара хората да надигнат глава и да се борят за свободата си.

Васил Левски – родолюбец, патриот, излъчващ смелост и сила,вяра в доброто! Благодарим ти, Апостоле!!! Децата от гр“Червена шапчица“ с учителки Елена Ламбова и Стойка Шидерова, почетоха паметта на Апостола с „Песен за Апостола“ и стихотворение, изпълнено от Тодор Керанков пред портрета на Левски!

,,Пред портрета на Левски всеки е безмълвен.“ В група „Слънчо“с учителки Вася Георгиева и Мария Тонева, се проведе беседа за делото и подвига на смелия българин Васил Левски, децата разгледаха снимков материал и книжки за живота на Левски.

Децата от смесената група във филиала в село Маломирово с учителки Стелиана Янакиева и Кера Йорданова поставиха кокиченца пред портрета на Васил Левски, в знак на почит и уважение към делото му. Посети ги библиотекарката от местното читалище г-жа Димка Минева, която прочете на децата за Левски.

Децата от група „Славейче” с учителки Ваня Недялкова и Женя Михайлова, разглеждаха книжки и снимки с образа на Васил Левски. Докоснаха се до портрета му, запомниха очите и русите коси на този велик българин. Децата са втора възрастова група и са все още малки, за да разберат за делата на Левски, но образа му веднага стана любим за всички.

Във филиал село Бояново с учителки Златка Ангелова и Радост Недева, децата научиха за лъвския скок на Апостола, откъдето и името му – Левски. Научиха няколко куплета от стихотворението на Христо Ботев-„Левски“. Гледаха филмче за Левски, за смелостта и делото му.

Децата от гр.“Звънче“ с учителки Станка Хаджиева и Грета Стоянова,разговаряха и споделяха за живота и делото на Апостола на свободата -Васил Левски.Под звуците на песента за Апостола, изработиха табло със снимки и книжка за делото на Дякона. Пяха и рецитираха песни и стихове за него.

Поклон пред святото дело на Апостола на Свободата – Васил Левски!


Статията е публикувана на 19 февруари 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА