Снимки: Открит урок за Левски в читалищната библиотека в Елхово

Публикувано преди 5 години  |  Образование, Снимки

Открит урок, посветен на 146 години от гибелта на Васил Левски, се проведе в НЧ „Развитие – 1893” Елхово организиран от библиотеката.

Учениците от II а и II б клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” и техните учители Димитрина Димитрова, Донка Вълева, Пенка Неделева и Радостина Димитрова изгледаха подготвената от Янка Атанасова презентация, проследяваща житейския път и святото дело на Апостола. Децата научиха за семейството му, за псевдонимите, за личните му качества, и за революционната му дейност.
Момичетата и момчетата обогатиха знанията си за Дякона чрез тематичен анимационен филм , участваха в урока с наученото в училище, разгледаха книги от различни периоди на литературната ни история и библиотечни документи, свързани с великата личност на България.

Своеобразния урок по родолюбие бе урок по морал, достойнство и патриотизъм за възпитаниците на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” . В края на импровизирания час децата подариха красив, ръчно изработен lapbook, който ще бъде изложен в детския отдел на библиотеката, за да се вижда от всички посетители.


Статията е публикувана на 19 февруари 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА