Снимки: Иновативни методи на преподаване в ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово

Публикувано преди 5 години  |  Образование, Снимки

На 19.02.2019 година в ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово се проведе бинарен урок с ученици от 12 „б“, специалност „Електрически машини и апарати“. Учениците показаха знания по чужд език на професията- английски език и практически умения по учебна практика по специалността под ръководството на преподавателите инж. Таня Тодорова- Никова и Димка Сярова. На урока присъстваха инж. Роса Георгиева- старши експерт професионално образование и обучение в РУО- Ямбол, инж. Снежана Връцова- директор на ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово, инж. Маргарита Атанасова- главен учител, преподаватели.

При представяне темата на урока „Трифазни асинхронни двигатели“ учениците показаха самостоятелност при изпълнение на поставените задачи, умения за работа в екип, акуратност, точност, прецизност, комплексно възприемане на информация от различни източници /учител, презентация, практично задание/. С използваните методи и средства се показа тясна връзка между учебните предмети- чужд език на професията- английски език и учебна практика по специалността.

Инж. Роса Георгиева изрази задоволство от проведения открит урок. Похвали учениците за показаните знания и умения и констатира, че по учебните предмети се работи системно с учениците.


Статията е публикувана на 20 февруари 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА