Снимки: Елхово отбеляза 141 години от Освобождението на България

Публикувано преди 5 години  |  Общество, Снимки

С тържествено честване, организирано от Община Елхово, бе отбелязан 3 март, Националния празник на Република България. За поредна година в церемонията по издигане на националния флаг участваха представителни части на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово.

Половин час преди начало на церемонията, която се проведе на Централен площад, в Храм „Св. Димитър Солунски“ заупокойна панахида в памет на загиналите за освобождението на България от Елховско, бе отслужена свещеник Николай Станчев.

Нека посрещнем Националния празник на България достойно и със самочувствие, да предадем на децата си завета да тачат, съхраняват и обичат Родината си, да градят с разум и сърце, отговорно и вдъхновено своя нов, по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България“, призова в словото си кметът на Община Елхово Петър Киров.

Тържественото отбелязване продължи с певчески изпълнения ма Младежка група от момчета под ръководството на Снежана Делчева, вокална група „Яница“ с ръководител Стоян Иванов, както и танцови изпълнения на детско-юношески танцов състав Яница към ЦПЛР-ОДК Елхово с ръководител Цветанка Христова.

Великото стихотворение от Иван Вазов “От Батак съм чичо“, в изпълнение на четвъртокласника Александър Желязков просълзи част от присъстващите на площада в Елхово.

Честването продължи с тържествено шествие до паметника на Незнайния воин, където бяха поднесени венци и цветя на признателност.


Статията е публикувана на 3 март 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА