ДЮТС „Яница“ към ОДК – Елхово взе участие на XIII Международен фолклорен фестивал за инструментални и танцови групи „Раднево 2011”

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

Детско-юношенски танцов състав „Яница“ към ОДК – Елхово с художествен ръководител Цветанка Христова, взеха участие в XIII Международен фолклорен фестивал за инструментални и танцови групи „Раднево 2011”, който се проведе от 8 до 11 септември в град Раднево. Фестивала се провежда от Община Раднево и Общински център за култура „Нончо Воденичаров”. Международният фолклорен фестивал в Раднево е една от културните прояви с международен мащаб и особена национална значимост, които ни помагат да съхраним своя национален облик чрез родния фолклор.

Във фестивала взеха участие танцови ансамбли от България, Словакия, Северен Кипър, Испания, Сърбия, Украйна и Русия, а общо записалите се ансамбли за международния фестивал наброяваше 100.

Нашия танцов състав взе участие на 10 септември с две от своите четири танцови групи, като младите танцьори представиха танците „Играчка плачка”, „Добружански танц”, „Пролетен танц” и „Дунавско хоро”. За своето участие нашите млади изпълнители са получили почетна грамота и плакет, с което за пореден път формациите водени от талантливата ръководителка Цветанка Христова доказаха своя талант и натрупан опит от редицата участие по фестивали и конкурси. Транспорта на децата до град Раднево, за да бъде възможно участието ни в престижния фестивал бе организиран от училищното настоятелство на ОДК – Елхово.

Дeтско-юношеският танцов състав „Яница” има вече над 15 годишна история. През него са преминали десетки танцьори на възраст от 6 до 19 години. Дeтско-юношеският танцов състав „Яница” приема желаещи нови деца през цялото време на годината, като по този начин предава традиционния български фолклор и на младото поколение. Репертоарът на състава е богат и включва песни и танци от всички области на България. Многобройните грамоти и отличия, получени на национални и областни изяви са показател за уменията на елховските деца. [nggallery id=“182″]


Статията е публикувана на 13 септември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА