Засилване на гражданския контрол върху институциите, чрез партньорство между медии и НПО

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Кръгла маса на тема: „Засилване на гражданския контрол върху институциите, чрез партньорство между медии и НПО-2011” се проведе в Областна администрация Ямбол. Тя е част от цялостния план на работа на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията и в пряка връзка със заложената информационна кампания.

При откриване на срещата областният управител Таня Димитрова каза: «За постигане на висока степен на прозрачност на управлението и повишаване на откритостта на дейността на местните власти, от Обществения съвет апелираме за ефективен граждански контрол върху работата на публичния сектор”.

На кръглата маса бяха направени няколко доклада по темата. Секретарят на Областния обществен съвет Станислава Иванова представи темата „Методи за превенция и ограничаване на корупцията”. Зам.- директорът на Областна дирекция на МВР-Ямбол Георги Георгиев, представи доклад „Корупционни практики и превенция на корупцията”, както и Административният ръководител на Районна прокуратура Дойчин Дойчев. Мнение по темата изразиха и представители на медии.

Противодействието на корупцията е с ясна общодържавна стратегия за преследване на корупцията, подчертаха докладващите. Институциите взели участие във форума обсъдиха цялостната политика за идентификация, разкриване и доказване на корупционни практики. Подчертаха действията и мерките взети за увеличаване на прозрачността в работата на институциите. Още веднъж бе припомнено, че Областният обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията работи по конкретни сигнали.


Статията е публикувана на 14 септември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА