Снимки: Пореден открит урок по география и икономика в ПГ „Св. Климент Охридски“

Публикувано преди 5 години  |  Образование, Снимки

Проведеният на 26.03.2019 г. открит урок – този път по география и икономика, беше на тема: „Световното стопанство в стойности и натурални показатели“. Той се реализира от учениците от IX-а клас и ст. учител Биляна Иванова в напълно обновения кабинет по география.

Урокът упражнение бе изграден чрез използване на интерактивни техники, които са привлекателни за учениците, мотивиращи ги да откриват връзки между фактите и закономерностите, и в същото време развиват ключови умения и компетентности по учебния предмет. Преподавателят даде интересен старт на часа, разказвайки накратко историята за филтрите на древногръцкия философ Сократ.

Деветокласниците „преминаха няколко филтъра“, за да затвърдят знанията си за същността, факторите за развитие и структурата на стопанството в една държава. Те представиха графично показателите БВП и БВП/ч на различни световни страни, сравнявайки ги. Локализираха държавите на картосхема, показаха умения за работа с различни източници на информация – графични, статистически, текстови. Учениците умело боравиха с географската терминология и правиха изводи за развитието на стопанството в отделни държави. Ралица Антова и Генади Христов представиха свои проекти по темата на урока. Динамиката в часа, използването на интерактивни методи, създаде същевременно и усещане за една спокойна изследователска атмосфера.

Директорът на гимназията – г-жа Йовка Драгоева благодари на IX-а клас за интересния урок, поздрави и преподавателя, отбелязвайки, че: „Използването на нови технологии в обучението по география и икономика е поредната стъпка за повишаване интереса на учениците към учебния предмет.“ Гост на открития урок беше и класният ръководител Виолета Илчева.


Статията е публикувана на 28 март 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА