Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ достойно отбеляза 140-годишнината от създаването на Търновската конституция

Публикувано преди 5 години  |  Образование, Снимки

Младежите от учебното заведение осъществиха поредица от дейности, включени в изготвената от ст. учител Филка Славова програма за честване на юбилейната дата – 140 години от приемането на Търновската конституция.

Учениците от групата ЗИ „Гражданско образование“ посетиха Музея на Възраждането в гр. Велико Търново и проведоха занятие в салона за заседания, след което разгледаха и залата на Учредителното събрание, в която е подписана първата Българска конституция. След завръщането си от старопрестолния град, те представиха във фоайето на училището табло, свързано с историческите събития около провеждането на Учредителното събрание и провъзгласяването на основния закон на България.

Часът на класа на 15 април 2019 год. във всички паралелки се посвети на същността и значението на Търновската конституция чрез представяне на мултимедийната презентация на ЗИ „Гражданско образование“. На следващия ден средношколците отбелязаха паметния юбилей с посещение на Районен съд – гр. Елхово.

Достойните инициативи бяха повод младите хора да научат повече за парламентарния живот в България, за строителите на държавата ни, които със своя свободолюбив дух са направили така, че да имаме един от най-прогресивните основни закони в Европа.


Статията е публикувана на 17 април 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА