Учениците в ПГ „Св. Климент Охридски“ отбелязаха Световния ден на Земята – 22 април

Публикувано преди 5 години  |  Образование, Снимки

По случай Деня на Земята – празник, който отбелязват хора от всички националности и вероизповедания, възпитаниците на учебното заведение реализираха поредица от дейности, за привличане вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея. Международната кампания през тази година се осъществява под мотото „В защита на биологичните видове“.

Учениците подготвиха във фоайето на гимназията изложба от рисунки и плакат с послания, свързани с опазване на природата и пестеливото използване на ресурсите ѝ. Алексия от XI-а клас демонстрира чрез фотоси своя поглед за красотата на българската природа, а интересната презентация на Георги Иванов от VIII-а клас  за Земята бе представена пред всички паралелки в Часа на класа. Ивета и Стела от 9-б и Татяна от 10-а изработиха оригинална статуетка, с която завършиха изложбата.

Идеята „Засади дърво – помогни за баланса в природата“ бе подкрепена от средношколците чрез засаждане на три иглолистни дръвчета в двора на училището. „Засаждането на дървета е като преливането на кръв, помагаме на първоизточника, на основния ни дарител на въздух да продължи да живее в баланс с изключително разбалансирания и разклатен свят, който хората създават напоследък.“ – коментира ученическата инициатива директорът г-жа Йовка Драгоева.

Световният ден на Земята има за цел да подтикне населението ѝ да бъде по-внимателно към  крехката и уязвима околна среда на планетата Земя.


Статията е публикувана на 22 април 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА