Снимки: Наградени ученици от ОУ„Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово за успехите им в състезания, олимпиади и конкурси

Публикувано преди 5 години  |  Образование, Снимки

През месец април 2019 г. в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово отново бяха раздадени награди на ученици показали отлични резултати в различни състезания, олимпиади и конкурси.
Най-малка от наградените е Елинор Костадинова от III а клас с класен ръководител Мария Кичукова за успехите ѝ в областта на математиката. Ученичката получи няколко награди в математическото състезание „Математика без граници“, заслужи второ място в Областния кръг на Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“, беше финалист в Националното финално състезание за ученици от първи до четвърти клас, организирано от СБНУ и СБУ.

Четвъртокласничката Крисия Лилова от IV б клас с класен ръководител Иванка Петрова бе наградена от ръководството на училището за успешното ѝ представяне в Националната олимпиада „Знам и мога“ за ученици в четвърти клас. Тя бе с най-висок брой точки в общински кръг, класира се на трето място в областния кръг и бе допусната за участие в Националния кръг на олимпиадата „Знам и мога“, който се проведе в началото на месец април в гр. Ямбол.

От по-големите ученици награди получиха Магдалена Джисова от VII б клас за второто си място и Грета Делигрозева от VII а клас за четвъртото си място на Областния кръг на Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“. Елена Чалъкова е учителката по математика дала им знания и кураж за участие в нелеката надпревара.

Наталия Георгиева от VII а клас е момичето с литературен талант, което представи училището в третият конкурс за есе, посветен на 3 март, организиран от Фондация „Тервелъ“. Там ученичката бе удостоена със специалната награда. Седмокласничката бе участник и в 19-то издание на конкурса „Майчице свята”, посветен на големия християнски празник Благовещение, организиран от читалище „Съгласие 1862” гр. Ямбол със съдействието на Инър Уил клуб – Ямбол. Във втора възрастова група тя бе удостоена с първо място. За тези си успехи получи награда и от училищното ръководство.

Пожелаваме бъдещи успехи на талантливите ни ученици!


Статията е публикувана на 30 април 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА