EVN се жалва от кражби в югоизотчна България

Публикувано преди 13 години  |  Криминално, Общество

Електро-дружеството, което работи и в гр. Елхово се жалва, че над 135 километра кабели са откраднати през 2008 и 2009 г. в Югоизточна България. Ръководството на електроразпределителното дружество се притеснявали по повод зачестилите случаи на кражби на  проводници и части от инфраструктурата на мрежата. Увеличените посегателства, освен че водели до сериозни материални щети за компанията, ставали причина за аварии и прекъсване на снабдяването с електричество за продължителни периоди от време. Често кражбите на различни части от мрежата създавали потенциален риск за живота и здравето, както за служителите на компанията, така и за трети лица.
„Без сериозна намеса от страна на държавните институции електроразпределителните дружества в страната, както и всички останали инфраструктурни компании, не биха могли да се справят с последствията от кражбите. За да опази своята инфраструктура от посегателства на недобросъвестни лица, EVN Bulgaria е вложила досега над 8 480 000 лв. за охранителни мерки. Това са значителни средства, които биха могли да бъдат използвани за повишаване клиентското обслужване и качеството на снабдяване с електроенергия“, жалват се от EVN.
Общо за 2008 и 2009 г. на територията на дружеството в Югоизточна България са регистрирани 285 броя кражби на електросъоръжения: проводници и оборудване в трафопостове. Общата стойност на разходите за възстановяване на откраднатото е за над 880 000 лв. Дължината на  откраднатите кабели е над 135 000 метра.


Статията е публикувана на 26 октомври 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА