Снимки: Нов кабинет в ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Елхово

Публикувано преди 4 години  |  Образование, Снимки

На 02.05.2019г. в ОУ „Св. Паисий Хилендарски” отвори врати нов кабинет по Биология и здравно образование и Човекът и природата. Кабинетът е обзаведен със съвременни мебели по поръчка, с богато разнообразие от нагледни средства – модели, макети, табла, лаптоп и мултимедия. Първи влязоха в него учениците от VII б клас, с които под ръководството на своята преподавателка старши учител Николина Атанасова беше изнесен открит урок. На него присъстваха директорът на училището г-н Пенчо Бординяшки, г-жа Светлана Стоянова – заместник-директор и преподаватели.

Урокът беше предшестван със запомнящо се обръщение на г-н Бординяшки към учениците, които са заслужили най-много новата придобивка с показаните си резултати в учебно-възпитателния процес.
Урокът на тема „Тип Хордови животни”- обобщение премина като игра със състезателен характер. Учениците разделени в три отбора – „Соколи”, „Лъвове”и „Крокодили” отговаряха на въпроси от областите анатомия, физиология и систематика на Хордовите животни, които бяха формулирани в пет кръга. След третия кръг отборът с най- малко събрани до момента точки отпадна и в следващите два кръга продължиха отбор „Лъвове” и отбор „Крокодили”. В крайното класиране най-много точки събра отбор „Крокодили”. За да разширят и обогатят знанията си за Хордовите животни и тяхното многообразие беше представена информация за „Най-впечатляващите животни на Планетата”. През целият ход на урока се използва мултимедията, което допринесе за неговата иновативност и креативност.

Като оценка за своите знания отборите получиха красиви грамоти.Статията е публикувана на 7 май 2019

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »
Разследване! Използват ли украинските партизани непозволени оръжия
Белгия ще поиска от Украйна разяснения относно твърденията, че оръжия, произведени в Белгия, са били използвани от ... прочетете още »
Румен Радев отива в парламента утре за гласуването на кабинета "Денков-Габриел"
Държавният глава Румен Радев ще присъства на извънредното заседание на Народното събрание, в дневния ред на което ... прочетете още »
Минчо Спасов: МВР няма капацитет да прави активно издирване на лица
Има една хипотеза, която се учудвам, че не чух от разследващите. Тя се практикува често в такива ... прочетете още »
Явор Гечев:  Пожелавам успех на моя наследник. Да внимава с хората, които му дават съвети
Познавам добре предложения за министър на земеделието Кирил Вътев. Той е чудесен бизнесмен. Пожелавам му успех и ... прочетете още »
Хакери удариха Кремъл! Пуснаха фалшиво обръщение на Путин за обща мобилизация и спешна евакуация
"Извънредно обръщение на Путин" е било разпространено в поне три руски области - Ростовска, Воронежка и Белгородска, ... прочетете още »