Снимки: Патронен празник на ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово

Публикувано преди 5 години  |  Образование, Снимки

На 11 май почитаме паметта на нашите първоучители – светите първоапостоли Кирил и Методий. Свят е техният живот, епохално е делото им, свещена е паметта им, защото те оставиха след себе си най-голямото световно богатство – славянската азбука.

На 13 май в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, беше кулминацията на празничните тържества в най – старото училище в града. Да споделят празника с учители и ученици бяха гостите: г-жа Пепа Кючукова – Заместник кмет на Община Елхово, г-жа Йовка Драгоева – директор на ПГ “Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово, г-жа Снежана Връцова – директор на ПГ “Стефан Караджа“ – гр. Елхово, г-н Пенчо Бординяшки – директор на ОУ “Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, учители – пенсионери и родители.

Поздравителни адреси бяха получени от Петър Киров – Кмет на Община Елхово и директорите на училищата в града.

Празничната програма беше изпълнена с много настроение и емоции. На сцената с песни, танци и художествено слово се изявиха талантливи ученици от начален и прогимназиален етап.
Поздрав към всички присъстващи отправи госпожа Снежина Добрева, директор на училището. „Празникът на училището е личен празник за всеки от нас. Докосвайки се до училището, ние се докосваме до духа и магията на една традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в новото на идния ден. Желая ви здраве, силен дух и воля да вървите напред по пътя на духовността и с делата си да продължите да пишете историята на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Честит празник на всички, които носят ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово в сърцето си!


Статията е публикувана на 13 май 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА