Снимки: Екскурзия до гр. Котел за деца от ДГ“Надежда“

Публикувано преди 4 години  |  Образование, Снимки

На 10.05.2019г. , децата от подготвителна група „Звънче“, със своите учителки Станка Хаджиева и Грета Стоянова, помощник-възпитателка Дияна Топчиева, медицинска сестра Ани Владева, посетиха Природонаучния музей в гр.Котел.

Екскурзията беше организирана с родителите на децата, като всяко дете беше придружавано освен от учителките си и от един родител. В края на всяка учебна година за децата от подготвителните групи ДГ“Надежда“ организира екскурзия с познавателна цел, обикновено с родителите и това е раздялата им с детската градина. Вълненията и изживяванията са незабравими.

Основоположник на природонаучния музей в Котел е местния учител-естественик Васил Георгиев, който в продължение на 60 години събира образци от района на Котел. Създава богата сбирка от вкаменелости, насекоми, риби, земноводни, влечуги и птици.

Децата от групата с огромен интерес изслушаха беседата от уредника в музея, относно животните и разгледаха експонатите в музея. Видяха много познати видове животни, насекоми, риби, птици, с други се запознаха в момента.

Следобедът децата изкараха в красивия парк със съоръжения за игра и заведения за хранене. Котел се намира в Балкана, природата е красива, паркът около музея – богат с растителност, сред която са разположени люлки и пързалки за децата. Удовлетворени бяха всички желания – весели игри за децата, осигурен обяд от детската градина. Всички си тръгнаха със сувенири и магнити за спомен.

Тази екскурзия беше едно приятно изживяване, което никога няма да се забрави. Наесен на децата от група “Звънче“ им предстои отиване в училище и това пътуване ще остане като неповторим спомен с учителите и приятелите от детска градина „Надежда“.Статията е публикувана на 13 май 2019НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Русия заплаши да бомбардира Хага
Резервният президент на Русия Дмитрий Медведев през почивката между първата и втората чашка разкритикува съда в Хага ... прочетете още »
Тодор Тагарев: Ясно е, че ако Кремъл постигне целите си в Украйна, няма да се спре там. Важно е Путин да бъде спрян
Държави членки на Европейския съюз постигнаха споразумение за съвместна доставка на боеприпаси за Украйна. "Това е много ... прочетете още »
Иновативен проект на гръцки остров с цел премахване на пластмасовите бутилки
Започна нов иновативен екологичен проект на гръцкия остров Алонисос, при който се използва питейна вода от чешмата, ... прочетете още »
СИРИЗА скъсява дистанцията от Нова демокрация
Разликата между управляващата партия в Гърция "Нова демокрация" и СИРИЗА е намаляла до 3,6 процента, според проучване, ... прочетете още »
Спортна легенда притесни феновете си
Баскетболната легенда Шакил О'Нийл притесни феновете си. Той публикува в Туитър снимка, на която се вижда, че ... прочетете още »
Жестокост: В Монтана тровят котки с антифриз
Поредна жестокост над животни. В Монтана тровят улични и дворни котки най-вероятно с антифриз. За по-малко от ... прочетете още »
Юристът на "Шейново": Още не може да се каже как и кога бебетата са били разменени
Досъдебното производство по случая с разменените бебета, родени в столичната АГ болница "Шейново" продължава. Към момента никой ... прочетете още »
Експерт: Нарастващите цени ни накараха да се вгледаме как управляваме личните си финанси
За 53% от европейците растящите темпове на инфлация водят до по-внимателно следене на цените. 44% казват, че ... прочетете още »