Снимки: Тържествено изпращане на Випуск 2019 в Профилирана гимназия „Св.Климент Охридски

Публикувано преди 5 години  |  Образование, Снимки

Има неща неповторими, които човек изживява ярко, пълноценно, незабравимо. Те идват веднъж, и никога повече. После той си спомня за тях, но не може да ги преживее отново. Може да им се радва на снимки, но не и да позира пак за тях.

Именно такова събитие бе това на 15 май в двора на ПГ „Св.Климент Охридски“, когато се проведе вълнуващата церемония по изпращането на Випуск‘2019 година. Последният учебен ден на зрелостниците беше съпроводен от многобройни емоции. Независимо, че се повтаря всяка година, този специален момент бе особено вълнуващ и различен празник – за ученици, учители, родители.

Водени от своите класни ръководители Катя Димитрова и Петя Димитрова, празнично облечените абитуриенти от двете паралелки на Випуска за последно чуха училищния звънец, преминаха през плиснатата им от Директора за успех вода и за последен път заеха своите места сред съучениците си пред сградата на учебното заведение. Тържеството започва с „ходом марш”, с обиколка на знаменосците и с предаване на училищното знаме от XII на XI клас, истинска чест за отличниците.

Официални гости на тържественото изпращане на Випуска бяха Пепа Кючукова – Заместник-кмет на Община Елхово, Анна Грозданова – Старши експерт по чуждоезиково обучение в Регионално управление на образованието – Ямбол, Председател и членове на Управителен съвет на училищното настоятелство, Председател и членове на Обществения съвет на гимназията, Ивана Кърева – Директор на Център за подкрепа на личностно развитие – ОДК, учители, директори и родители.

Директорът г-жа Драгоева отправи своите мъдри слова към завършващите, пожела им успешно представяне на предстоящата матура и изрази увереност, че те ще бъдат смели и стремително ще вървят по своя нов етап в живота си. От името на випуска емоционална реч произнесе Петя Кючукова от XII-а клас, изказвайки благодарност от името на Випуск‘2019 на директора на гимназията, на класните ръководители и преподавателите. Балони и гълъби излетяха в небето на Елхово в чест на абитуриентите.

Сценарият за празничния ден беше изготвен с активното сътрудничество на зрелостниците, а водещите – Бояна и Алексия от ХІ-а клас, заедно със съучениците си озвучители – Николай и Кристиян, съпътстваха цялото мероприятие. По време на създаденото празнично настроение присъстващите аплодираха изпълненията на младежката фолклорна група с художествен ръководител Снежана Делчева, двете групи танцьори на Цветана Христова към ОДК, артистизма на Георги и Натали от IX-а клас и на зрелостника Николай Гамов, музикалния поздрав на Дойка от XI-а клас . На фона на всичко това, се чуваше непрестанното броене „1, 2, 3, 4…12“…

С много снимки и хоро завърши този незабравим ден за всички зрелостници .

Щафетата е предадена. На добър час, момичета и момчета от випуск 2019 година на Профилирана гимназия Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово!


Статията е публикувана на 15 май 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Тежка катастрофа между автомобил и два мотора стана тази вечер в София ...
След месеци на блокаж в работата на общинския съвет, градският парламент успя ...
Между двама и петима души, според различни източници, бяха ранени при въздушен ...
Международният съд на ООН заповяда на Израел да предприеме допълнителни мерки, включително ...
Байерн Мюнхен има изненадващ вариант за нов треньор при неуспех с желания ...
Ларса Пипън напоследък е все по-разкрепостена, а причина за това може би ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...