Общинските съветници от ОбС Елхово взеха решение за запечатване на „ъгловия кабинет” в община Елхово

Публикувано преди 13 години  |  Общество

На преведеното последно и тържествено заседание днес в ритуалната зала на град Елхово, общинските съветници взеха решение за запечатване на кабинета на кмета Петър Киров след неговата регистрация в ОИК за предстоящите избори.

Вносител на това предложение бе Председателя на Коалиция за България г-н Христо Костов, който обоснова своето предложение на базата на Закон за общинската собственост чл.8 ал.1, който гласи: Придобиването, управлението и разпореждането с имоти и вещи – общинска собственост, се извършват под общото ръководство и контрол на общинския съвет.

Мотива на съветниците е излизането в отпуск на кмета Киров. Самото излизане в отпуск е задължение на кмета, тъй като самия закон не позволява след влезело решение на ОИК за регистрация на предстоящите избори, кандидатът за нов мандат да бъде действащ кмет. По интересното е, че в закона никъде не се е посочено, че е наложително кабинетите на кандидатите за кмет за повторен мандат да бъдат запечатвани. Вносителя г-н Христо Костов не посочи конкретен мотив за неговото предложение или конкретна причина, какво би попречило за провеждането на изборите ако кметския кабинет не бъде запечатан, с което по-скоро оставя впечатление, че самото решение е политическо, а не административно належащо.

Със сигурност през оставащия повече от месец ни очакват доста зрелища, който ще ни предоставят опозиция и управляващи в община Елхово, а законния срок на политическите кампании още не е започнал.


Статията е публикувана на 19 септември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА