Проверяват ремонти на пътища около Тенево

Публикувано преди 14 години  |  Общество

До 04.11.2010 г. ще приключат своята работа трите държавни приемателни комисии, които извършват оглед на всеки от трите участъка на пътища от общинската пътна мрежа на община „Тунджа”, реконструирани по проект “Подобряване на транспортните връзки между населените места и повишаване на регионалната конкурентноспособност” , финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие ” 2007 – 2013 г. Въз основа на огледа на строежите, направените измервания и изпитвания, съгласно представените документи и становища на членовете им, ще бъдат съставени протоколи обр. 16 за всеки участък с предложение за издаване на разрешение за ползване на строежа или с предложение за отказ.
Изпълнението на строителните дейности на трите обекта приключи през м. август и с реализацията на проекта вече са реконструирани три пътни участъка от общинската пътна мрежа с обща дължина 4 830 м. Два пътни участъка, с обща дължина 3 430 м, са от ІV-токласен път Тенево – Маломир – Дряново, а участък с дължина 1 400 м е от ІV-токласен път Меден кладенец – Видинци – Инзово – гара Тенево. Този участък осигурява достъпа до завода на австрийската фирма “Палфингер”, едно от най-значимите промишлени предприятия на територията на Ямболска област, както и до складовата база на маслопреработвателното предприятие „Папас олио”.
Проектът е на обща стойност 3 841 218,21 лв. Съгласно договора, на община „Тунджа” се предоставя безвъзмездна финансова помощ в размер на 3 773 040,92 лв., което представлява 98,23 % от общата стойност на проекта. Финансовият принос на община „Тунджа” е 68 177,29 лв.


Статията е публикувана на 26 октомври 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА